Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Αρνισια Παιδακια με σαλτσα μεντας!

Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 2 άτομα

Υλικά:

6 αρνίσια παϊδάκια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
6 κλωναράκια φρέσκιας μέντας (με τα φύλα), χοντροκομμένα με το μαχαίρι
2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την σάλτσα μέντας:
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα, (έξτρα 2 κουταλιές της σούπας για γαρνίρισμα)
4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

Προετοιμασία:

Βάζουμε τα παϊδάκια, το ελαιόλαδο, την μέντα, το σκόρδο και το πιπέρι σε μία μεγάλη και καθαρή πλαστική σακούλα. Δένουμε την σακούλα και τινάζουμε τα υλικά για να ανακατευθούν όλα μαζί. Βάζουμε την σακούλα όπως είναι στο ψυγείο για να απορρόφήσει το κρέας τα αρώματα για τουλάχιστον 3 ώρες.
Βγάζουμε τα παϊδάκια από την σακούλα και αφαιρούμε με ένα πιρούνι την μαρινάδα και αλατίζουμε. Βάζουμε ένα τηγάνι γκριλ πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά. Ψήνουμε τα παϊδάκια στο τηγάνι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά και αφαιρούμε σε μία πιατέλα.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την σάλτσα: Βάζουμε σε ένα γουδί τον σκόρδο με το ξύσμα λεμονιού, την μέντα και το αλάτι. Δουλεύουμε τα υλικά μας σε πολτό και βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να αναμιχτούν. Περιχύνουμε τα παϊδάκια μας με την σάλτσα που ετοιμάσαμε και γαρνίρουμε με λίγα φύλα μέντας.
Σερβίρετε τα παϊδάκια ζεστά με πίτα Κυπριακή. Για επιδόρπιο επιλέξτε ένα ωραίο κεικ. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)