Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Κοτόπουλο γεμιστό!

Συνταγες για ολα τα γούστα!
Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο σε κύβους
Μερικά κλωναράκια φρέσκου δεντρολίβανου
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (συν λίγο ακόμη για το ψήσιμο στη σχάρα)
1/3 φλιτζανιού σάλτσα ντομάτας
1/3 φλιτζανιού κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα κομμένη σε μικρούς κύβους
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη γλυκιά πιπεριά (κατά προτίμηση πράσινη)
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Χυμό ενός λεμονι
Μερικές οδοντογλυφίδες
Προετοιμασία:
Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι δημιουργούμε μια σχισμή στο κάθε ένα από τα στήθη κοτόπουλου έτσι ώστε στο να σχηματιστεί μια τσέπη. Πιέστε το στήθος με την παλάμη σας προς τα κάτω και με το μαχαίρι κόψτε περίπου στη μέση στο πλάτος του στήθους. Προσέξτε να μην κόψετε το στήθος εντελώς διότι δεν θα είναι εύκολο να το κλείσετε μετά. Βάλτε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα μπολ και προσθέστε το μαύρο πιπέρι, το λεμόνι και το δεντρολίβανο. Ανακατέψτε τα υλικά και καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για δύο ώρες.
Βάλτε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, το κρασί και τη ρίγανη και ανακατέψτε. Αφήστε να βράσει και χαμηλώστε την φωτιά.
Προσθέστε τις κομμένες πιπεριές και αφήστε να βράσουν για 12 λεπτά ή μέχρι να καταστηθεί αρκετά και να σχηματιστεί μια πυκνόρρευστη σάλτσα. Κατεβάστε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει εντελώς (θερμοκρασία δωματίου).
Αφαιρέστε τις τσέπες κοτόπουλου από το ψυγείο και μοιράστε την σάλτσα στο εσωτερικό κάθε στήθους. Προσέξτε να μην βάλετε υπερβολική σάλτσα σε κάθε τσέπη. Συνήθως κάθε μία τσέπη παίρνει περίπου 1 με 1,5 κουταλιές σάλτσας. Αν σας περισσέψει σάλτσα, κρατήστε την για γαρνιτούρα.
Προσθέστε στην τσέπη κοτόπουλου τη φέτα πάνω από το μείγμα σάλτσας και κλείστε την ερμητικά χρησιμοποιώντας μερικές οδοντογλυφίδες. Αν η τσέπη δεν κλειστεί καλά τότε πιθανότατα θα χυθεί η σάλτσα από το εσωτερικό κατά την διάρκεια του ψησίματος. Συνεπώς, βεβαιωθείτε ότι τα κλείσατε καλά.
Προετοιμάστε το σχάρα (οποιοδήποτε είδος διαθέτετε) σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε τα γεμιστά στήθη κοτόπουλου στην σχάρα και ψήστε για 15 λεπτά περίπου γυρίζοντας τα και αλείφοντας τα με ελαιόλαδο σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Θυμηθείτε να αφαιρέσετε τις οδοντογλυφίδες πριν σερβίρετε. Σερβίρετε με ψητές πατάτες φούρνου.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)