Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Ρολό κιμά στο φούρνο με ντοματίνια, σκόρδο και βασιλικό!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 8 ατομα

Υλικά:

2 κόκκινα κρεμμύδια, χοντροκομμένα
1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο
1 πρέζα κύμινο σε σκόνη
1 κιλό βοδινό κιμά
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
8 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
10 ώριμα ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220οC.
Τοποθετούμε τα κρεμμύδια, τα μπαχαρικά και το κιμά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και δουλεύουμε μέχρι να ενωθούν μαζί πολύ καλά. Προσθέτουμε τα αυγά και την τριμμένη φρυγανιά και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε το μίγμα μας σε μια επίπεδη επιφάνεια εργασίας και πλάθουμε 8 μπάλες.
Αφαιρούμε τα φύλλα από το κάτω μέρος του δεντρολίβανου, αφήνοντας τα φύλλα στις κορυφές. και σπρώχνουμε το κλωναράκι μέσα από κάθε μπάλα κρέατος, αφήνοντας τα φύλλα να βγαίνουν λίγο έξω. Τα φύλλα που αφαιρέσαμε τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα σφίγγουμε ελαφρά με το χέρι μας και απορρίπτουμε τους σπόρους. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα φύλλα δεντρολίβανου. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Βάζουμε τις μπάλες του ρολού στην κορυφή και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι το κρέας να ροδοκοκκινίσει. Όταν ψηθεί το φαγητό μας το τοποθετούμε μια ωραία πιατέλα και πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό λίγο πριν το σερβίρισμα.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)