Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Πανεύκολη Γαλατόπιτα!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 8-10 άτομα

Υλικά:

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
3 αυγά
1 λίτρο γάλα πλήρες
2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλάκια του. γλυκού ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Σπορέλαιο για άλειμμα των φύλλων
τριμμένη κανέλα για το πασπάλισμα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

 

 

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Βάνουμε την κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει. Μόλις αρχίσει το γάλα να αχνίζει ελαφρά προσθέτουμε σιγά-σιγά στην κατσαρόλα το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε συνεχώς τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει το μίγμα και για να δημιουργηθεί μια πηχτή κρέμα.
Μόλις πήξει η κρέμα αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Βάζουμε τα αυγά μέσα σε ένα καθαρό μπολ και τα χτυπάμε σαν ομελέτα. Ρίχνουμε τα αυγά μέσα στην κρέμα σιγά-σιγά και ανακατεύουμε συνεχώς να ενσωματωθούν με το μίγμα. Προσθέτουμε και τις δύο κουταλιές φρέσκου βουτύρου. Ανακατεύουμε το μίγμα μας και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Σε ένα στρογγυλό ταψί μεσαίου μεγέθους απλώνουμε στον πάτο 4-5 φύλλα κρούστας, τα οποία λαδώνουμε ένα-ένα. Τοποθετούμε τα φύλλα στο ταψί με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε οι άκρες τους να περισσέψουν έξω από το ταψί περιμετρικά. Γυρίζουμε τις άκριες προς τα μέσα να καλύψουν σε όλα τα σημεία τα τοιχώματα του ταψιού. Αδειάζουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε μέσα στο ταψί πάνω από τα φύλα και την ισιώνουμε με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε πάνω από την κρέμα μπόλικη τριμμένη κανέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί από πάνω μια ροδαλή κρούστα και να ψηθούν καλά τα φύλλο.
Αφήστε να κρυώσει ελαφρά η γαλατοπιτα σας πριν την σερβίρετε. Μπορείτε να την σερβίρετε και παγωμένη. Πριν σερβίρετε πασπαλίστε και με λίγη ζάχαρη άχνη.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)