Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Αλμυρή τάρτα με σπιτική ζύμη και γαλοπούλα!

Συνταγες για όλα τα γουστα!
Συνταγη για 6-8 ατομα

Υλικά:

Για τη γέμιση:
5 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
3 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένο
11/2 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1-2 κόκκινες καυτερές πιπεριές, ανάλογα με τα γούστα μας
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3 φλιτζάνια γαλοπούλα, ψιλοκομμένη
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
3/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
3/4 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή γαλοπούλας
1 φλιτζάνι μαύρη μπύρα
1 φλιτζάνι ντομάτες, κομμένες σε κύβους
Για τη ζύμη:
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, παγωμένο
3-4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
Επικάλυψη:
1 κρόκο αυγού
1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι με το αλάτι, και προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κύβους. Χτυπάμε με το μίξερ τα υλικά αυτά, μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη σαν ψίχουλα. Σιγά-σιγά προσθέτουμε μία μία κουταλιά το παγωμένο νερό, χτυπώντας συνέχεια. Αφαιρούμε τη ζύμη από το μίξερ, και την τοποθετούμε σε μια καθαρή, ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Την ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια μας, διπλώνοντάς την και την μεταφέρουμε σε ένα αλευρωμένο μπολ. Την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη, και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα μπαχαρικά για τη γέμιση (3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 3/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, 3/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, 3/4 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου, 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού).
Φτιάχνουμε και τη γέμιση: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και τις πιπεριές, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, για 6-8 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρέας γαλοπούλας, και το μίγμα των μπαχαρικών. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη γέμιση να μαγειρευτεί για 1 λεπτό, πριν αποσύρουμε.
Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε τη μπύρα και το ζωμό κοτόπουλου ή γαλοπούλας, και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Πασπαλίζουμε το αλεύρι πάνω από το μίγμα της γαλοπούλας και των λαχανικών, και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη γέμιση να μαγειρευτεί για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζεστό μίγμα της μπίρας, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσθέτουμε και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα, περίπου 3-5 λεπτά. Μετακινούμε τη γέμιση από τη φωτιά, και την τοποθετούμε σε μια βαθιά, λαδωμένη φόρμα ή ταψί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC
Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο. Στρώνουμε το φύλλο προσεκτικά πάνω από γέμιση, και διπλώνουμε ό,τι περισσεύει στα πλάγια προς τα κάτω.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρά τον κρόκο αυγού και την κρέμα γάλακτος. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο αλείφουμε την ζύμη με το μίγμα αυτό.
Ψήνουμε την τάρτα μας για 25 λεπτά, ή έως ότου η ζύμη να πάρει ένα ωραίο, χρυσό χρώμα. Την αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)