Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Γεμιστοί κουραμπιέδες με χουρμάδες!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 30 κουραμπιέδες

Υλικά:

Για τη ζύμη
1 φλιτζάνι γάλα
2 κρόκους αυγών
2 κουταλάκια μπέικιν πάουτερ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή όσο σηκώσει
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια βούτυρο ανάλατο
Για τη γέμιση
40 χουρμάδες κομμένοι σε μικρά κομματάκια
2 κουταλάκια βούτυρο
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1/2 φλιτζανάκι του καφέ ανθόνερο
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για το πασπάλισμα
Ζάχαρη άχνη.

Eκτέλεση:

Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε τους χουρμάδες, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το ανθόνερο, το γαρύφαλλο και τη κανέλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και να γίνει μια συμπαγής μάζα.
Για να φτιάξουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ χτυπούμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα, τους κρόκους και το μπέικιν πάουτερ. Προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή.
Πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλά μπαλάκια. Πιέζουμε με το δάχτυλο μας τη ζύμη να δημιουργηθεί ένα κενό και το γεμίζουμε με τη γέμιση.
Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες μας σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 180oC μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Όταν ψηθούν πασπαλίζουμε τους κουραμπιέδες μας με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε σε μια γιορτινή πιατέλα.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)