Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Πατάτες ντοφέν!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για άτομα

Υλικά:

3 μέτριες πατάτες πλυμένες
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
2 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσουν. Όταν οι πατάτες μαλακώσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι σε ένα μπολ το οποίο αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε στη φωτιά ένα κατσαρολάκι και τοποθετούμε το βούτυρο, το γάλα, λίγο αλάτι, να λιώσει το βούτυρο και να κοχλάσουν. Όταν λιώσει το βούτυρο απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι. Βάζουμε το μίγμα μας ξανά στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να μαζευτεί σε μια μπάλα. Το απομακρύνουμε από τη φωτιά το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει με ένα μίξερ χτυπάμε ένα ένα τα αυγά. Ανακατεύουμε μαζί το πουρέ πατάτας και το τυρί και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λάδι και το τοποθετούμε στη φωτιά. Παίρνω με ένα κουταλάκι μίγμα από το πουρέ πατάτας και το σπρώχνω με ένα δεύτερο κουταλάκι μέσα στο τηγάνι. Ψήνουμε τις μπαλίτσες έως ότου ροδοκοκκινίσουν. Όταν ψηθούν τοποθετούμε τις μπαλίτσες σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν. Συνοδεύσετε τις πατάτες ντοφέν με μια καλοψημένη μπριζόλα. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)