Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Τσίζκεικ διπλής σοκολάτας!

από: Εδώ 

Συνταγή για 8-10 άτομα

Υλικά:

24 μπισκότα Oreo, θρυμματισμένα (περίπου 2 φλιτζάνια)
1/4 φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο
4 κουτιά τυρί κρέμα Philadelphia, (κουτί=225γρ.) (κτυπήστε το τυρί με σύρμα να μαλακώσει)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια (σε σκόνη)
250γρ. σοκολάτας κουβερτούρα λιωμένη (αλλά όχι πολύ ζεστή)
4 αυγά

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160οC.
2. Ανακατεύουμε τα λιωμένα μπισκότα με τον λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε το μείγμα των μπισκότων μέσα σε ένα αντικολλητικό ταψί φούρνου με διαμέτρο 20εκ. και το πατάμε με μία μεγάλη κουτάλα για να δημιουργηθεί μία σφικτή βάση για το τσίζκεικ μας. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά, αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
3. Κτυπάμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια με το μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
4. Χύνουμε την γέμιση πάνω από την βάση και ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να σταθεί το μείγμα. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
5. Τοποθετούμε το τσίζκεικ μας για 4 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε. 
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)