Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Μπακαλιάρος παστός γιαχνί με πατάτες!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

1 κιλό μπακαλιάρο
1 κιλό πατάτες
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένος
640γρ. ώριμες ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το μπακαλιάρο από το δέρμα αφού τον κόψουμε σε κανονικές μερίδες. Τον βάζουμε από το βράδυ να μουσκέψει σε μπόλικο νερό, που αλλάζουμε 2-3 φορές. Του αφαιρούμε τα κόκκαλα, τον πλένουμε και τον στραγγίζουμε.
Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το λάδι και τα κρεμμύδια να σοταριστούν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον σκόρδο, τον μαϊντανό, το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα τεμάχια και τις ρίχνουμε στη σάλτσα να βράσουν για περίπου 20-25 λεπτά.
Τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου επάνω στις πατάτες, προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 30 λεπτά και να μείνει σχεδόν μόνο με το λάδι του.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)