Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Χοιρινό ρόστο με γλάσο ανανά!

Συνταγές για όλα τα γούστα!


Συνταγή για 6-8 άτομα

Υλικά:

1 χοιρινό καρέ για ρόστο μέσα σε δίκτυ (περίπου 1.5 κιλό)
5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4-5 σκελίδες σκόρδο (καθαρισμένες και κομμένες στην μέση)
Αλάτι/πιπέρι
Για το γλάσο:
2 φλιτζάνια ανανά κομπόστα (κονσέρβα) με το συρόπι
1/4 φλιτζανιού μαύρο ρούμι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σκόνη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC.
Βάζουμε το κρέας μέσα σε ένα ταψί αρκετά μεγάλο και το αλατοπιπερώνουμε. Με ένα μυτερό μαχαίρι κάνουμε μικρές χαρακιές σε διάφορα σημεία του κρέατος και τοποθετούμε μέσα σε κάθε μία χαρακιά ένα κομματάκι σκόρδο. Περιχύνουμε το κρέας με το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 1.5 ώρα ή μέχρι να ψηθεί εντελώς το κρέας και να ροδίσει.
Όσο ψήνετε το χοιρινό βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα υλικά για το γλάσο και τα δουλεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ψιλοκόψουμε τον ανανά και να φαίνονται μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε το μίγμα αυτό μέσα σε μία μικρή κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει μία βράση. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
Μισή ώρα πριν τελειώσει το ψήσιμο του φαγητό ανοίγουμε κατά διαστήματα και περιχύνουμε το κρέας με το γλάσο σε όλα τα σημεία.
Αφού ψηθεί το κρέας βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε το κρέας να σταθεί για 15-20 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Σερβίρετε ζεστό με ρύζι ή πατάτες φούρνου και σαλάτα.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)