Χθες Σάββατο ένα πέρασμα από τον ψαρά
της γειτονιάς έδωσε την λύση για το σημερινό μεσημέρι. Δεν είχε μεγάλη
ποικιλία, αλλά δυο λαβράκια μου έκλεισαν το λαμπερό τους μάτι.
Και να το ένα, έτοιμο για απαλλοτρίωση
Αποφάσισα να τα κάνω στην λαδόκολλα στον φούρνο
Υ Λ Ι Κ Α
2 Λαβράκια (από νταλιάνι. Δεν παίρνω αλανιάρικα)
1 κλωναράκι Δενδρολίβανο Αταλάντης (στα δύο)
2 κουτ.γλυκού Μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 μικρές σκελίδες Σκόρδο πατημένες
8 λεπτές ροδέλλες Λεμονιού (ανάλογα με το μήκος του ψαριού)
2 κομμάτια λαδόκολλα ψησίματος, μεγαλύτερη κατά 20 εκατοστά από το κάθε ψάρι.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
2 κουτ.σουπ. χυμό Λεμονιού
2 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1 κουτ.σουπ. Μουστάρδα (απλή έβαλα)
1 κουτ.γλυκού Ρίγανη
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Τα ψάρια, υποτίθεται ότι θα τα καθαρίσει η γυναίκα του ψαρά, τα πλένω καλά και τα στεγνώνω με απορροφητικό χαρτί.
Βάζω στην κοιλιά τους το δενδρολίβανο, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Στρώνω στην λαδόκολλα κατά μήκος τις φέτες λεμονιού και απλώνω επάνω τους το ψάρι.
Βάζω τα υλικά της μαρινάδας σε βαζάκι και τα ανακατεύω καλά.
Περιχύνω το κάθε ψάρι με την ανάλογη μαρινάδα.
Σηκώνω τα μεγάλα άκρα της λαδόκολλας, τα
διπλώνω μεταξύ τους δυο φορές και στρίβω τα μικρά άκρα σαν καραμέλλα.
Τα διπλώνω από κάτω. Έτσι έφτιαξα από μια ατομική γαστρούλα, για το
καθένα.
Τα βάζω στο ταψί και ρίχνω 2 φλυτζάνια νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)