Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Γαρίδες Fettuccine σε σάλτσα σκόρδου.


Συνταγή για 4


Συστατικά:
500γρ. Fettuccine ζυμαρικά
16 μεσαίες γαρίδες (χωρίς κέλυφος και deveined)
2 κουταλιές βούτυρο
1 / 2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 / 3 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό σε λεπτές
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Προετοιμασία:

Κουκ fettuccine σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε και τοποθετήστε κάτω από κρύο νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα. Επιστρέψτε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, ρίχνουμε από πάνω 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Αγρανάπαυση, μακριά από πηγές θερμότητας.
Εν τω μεταξύ, το βούτυρο θερμότητα για να λιώσει σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε το σκόρδο. Εκτίναξη στις γαρίδες και εποχή με αλάτι και πιπέρι. Δύο λεπτά αργότερα, προσθέστε το κρασί και ανακατεύουμε. Αφήστε το να βράσει για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το να σταθεί για 2 λεπτά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την επιστροφή στη θερμότητα. Περιστασιακά ανακατεύετε τη σάλτσα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το μαϊντανό και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.
Προσθέστε τα βρασμένα fettuccine στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για να ντύσετε με τη σάλτσα. Επιστροφή στην κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά και αφήστε τα ζυμαρικά να ζεσταθεί.
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με τριμμένη παρμεζάνα.

Απολαύστε το
!!!

από : http://xs-recipes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)