Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Εορταστικές Συνταγές - Χοιρινό Φιλέτο τζάμια με Maple-σως μουστάρδα.



Συνταγή για 4-6

Συστατικά:
1 κιλό χοιρινό φιλέτα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 / 2 φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένο
1 / 2 φλιτζάνι καθαρό σιρόπι σφενδάμου
3 κουταλιές μουστάρδα Dijon
1 / 2 φλιτζάνι νερό

Προετοιμασία:

Τοποθετήστε τα ξερά
βερίκοκα σε ένα μπολ και καλύψτε τα με νερό. Αφήστε τη στάση για τουλάχιστον μία ώρα. Εν τω μεταξύ, συνδυάστε το σιρόπι και τη μουστάρδα σε ένα μπολ, και ανακατέψτε μέχρι ομαλό.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 210oC. Γραμμή ένα ταψί με αλουμινόχαρτο αντικολλητικό.
Βεβαιωθείτε ότι το κρέας είναι καθαρό από την περίσσεια λίπους και την εποχή με αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέστε το χοιρινό και το καυτηριάζω σε όλες τις πλευρές. Τακτοποιήστε το χοιρινό στο ταψί και τα ψήνουμε για 12 λεπτά. Χρησιμοποιώντας το ένα τρίτο των maple / μείγματος μουστάρδα πινέλο το χοιρινό και το ψητό για 5 λεπτά ακόμα.
Εν τω μεταξύ, την αποστράγγιση του ροδάκινα και τα βάζουμε με τα υπόλοιπα maple / μείγμα μουστάρδας σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε 1 / 2 φλιτζάνι νερό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αφαιρέστε το χοιρινό από το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, στη συνέχεια, φέτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα θερμαινόμενο.
Σερβίρετε ενώ ακόμα ζεστό με πουρέ πατάτας ... ... .... Απολαύστε το!

από : http://xs-recipes.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)