Συνταγή για 4
Συστατικά:
Σάλτσα:
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι βαλσάμικο ή ξίδι από λευκό κρασί
4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 / 3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
Σαλάτα:
1,5 φλιτζάνια ξηρά φασόλια
1 / 4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο φύλλα
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 / 2 φλιτζάνι τυρί φέτα, θρυμματισμένη
Προετοιμασία:
Ξεπλύνετε τα ξηρά φασόλια μέχρι να καθαρίσει. Καλύψτε με το νερό και να απολαύσετε μια μέρα στην άλλη. Στραγγίστε, και στη συνέχεια προσθέστε φρέσκο νερό για να καλύψει. Κουκ σε μέτρια φωτιά μέχρι τα φασόλια είναι τρυφερά, 1 έως 2 ώρες. Στραγγίστε τα και αφήστε να κρυώσει σε σαλατιέρα.
Για την προετοιμασία του επιδέσμου, χτυπήστε ελαφρά μαζί το άσπρο βαλσαμικό ξίδι, ελαιόλαδο, μαύρο πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το αλάτι σε ένα μπολ.
Πέτα τα φασόλια και σάλτσα στο μέτριο μπολ, προσθέτουμε το φρέσκο δυόσμο, φέτες κρεμμύδι και φέτα.
Πριν σερβίρετε βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά ή περισσότερο.
Σερβίρετε τη σαλάτα με μερικές ψωμί. Απολαύστε το!
από : http://xs-recipes.blogspot.com
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)