Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Γαλέος πλακί


Υλικά :

Φέτες γαλέου περίπου 10 με 12 εκατοστά διάμετρο (όσες χρειάζεστε), κάθε φέτα είναι μερίδα
3 έως 5 σκελίδες σκόρδου (αναλόγως τις μερίδες)
Ελαιόλαδο εκλεκτό
Ώριμες ντομάτες χωρίς πέτσες σπόρια και τριμμένες στον τρίφτη
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ρίγανη τριμμένη
Αλάτι πιπέρι.

Εκτέλεση :

Εάν είναι φρέσκος ο γαλέος τον βάζουμε σ΄ ένα ταψί την κάθε φέτα την μια δίπλα στην άλλη, εάν είναι κατεψυγμένος πρώτα τον ξεπαγώνουμε και μετά τον βάζουμε στο ταψί μας.
Σ΄ ένα μπολ τρίβουμε τις χωρίς πέτσες και σπόρια ώριμες ντομάτες, μετά βάζουμε τις ψιλοκομμένες σκελίδες του σκόρδου, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το ελαιόλαδο τα ανακατεύουμε ελαφρά.
Τα βάζουμε όλα πάνω από τις φέτες του γαλέου και τα ψήνουμε στους 150 με 160 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά με 40 λεπτά μπορεί και περισσότερο γιατί πρέπει να μας εξατμιστούν όλα τα υγρά από τις ντομάτες και να μας μείνει με το ελαιόλαδο, προσοχή να μην σας αρπάξει από πάνω ή σβήστε τις πάνω αντιστάσεις ή σκεπάστε το ταψί σας μ΄ αλουμινόχαρτο.

Σερβίρετε και ζεστός αλλά και κρύος.
Καλή Επιτυχία και Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)