..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ, ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ & ΚΑΡΟΤΟ!

από : Εδώ

Ο προχθεσινός μπακαλιάρος τελείωσε απρόσμενα γρήγορα και για σήμερα δεν είχε τίποτα.
Έρευνα στον καταψύκτη και στην ντουλάπα-μπακάλη και αυτοσχεδίασα..... αυτό
Τα ζυμαρικά που βρήκα σε ανοιγμένα πακέτα ήταν
200 γραμ. βίδες τρικολόρε και
250 γραμ. σέλινο
Τα λαχανικά κατεψυγμένες φούντες μπρόκολου, κουνουπιδιού και ροδέλλες καρότου.
Αλεύρι, ελαιόλαδο, γάλα, παρμεζάνα χοντροτριμμένη.
Και... επί το έργον...
Βράζω τα λαχανικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα βγάζω με την τρυπητή κουτάλα.
Στο ίδιο νερό, αφού πάρει βράση, ρίχνω πρώτα το σέλινο, βράζω 2 λεπτά και μετά ρίχνω τις βίδες και τα σουρώνω μαζί σε 4 λεπτά, για να είναι λίγο "al dente".
Κάνω και μια ελαφρά μπεσαμέλ.
Αλοίφω ένα πυρέξ με λάδι και το πασπαλίζω με τριμμένη φρυγανιά.
Στρώνω τα μισά ζυμαρικά, μετά τα λαχανικά, λίγη μπεσαμέλ και τα υπόλοιπα ζυμαρικά από πάνω. 
Σκεπάζω καλά με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και στον προθερμασμένο στους 200 β. φούρνο για 15 λεπτά. Πασπαλίζω με την παρμεζάνα και άλλα 15 λεπτά στον φούρνο....
Έτοιμο το φαγητό μας, σχετικά ανάλατο (λόγω διαίτης).
Έχει και για αύριο.....


Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΜΕ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ

Η ιδέα για μαγειρίτσα με μανιτάρια έπεσε και άρεσε.
Οι προμήθειες από το κοντινό Σ/Μ το πρωί στις 11.  Μανιτάρια είχε αγκάρικους Πολωνίας και πλευρώτους Πιερίας.  Φυσικά προτίμησα της Κατερίνης, χωρίς συζήτηση.
Μαζί με αυτά, αντί για μαρούλι και σπανάκι, προτίμησα σταμναγκάθι Χανίων, έτσι για την άλλη γεύση.
Στις 13.00' ήταν έτοιμη....
Υ Λ Ι Κ Α 
500 γραμ. Μανιτάρια πλευρώτους χοντροκομμένα
1 δεμάτι Κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
1 ματσάκι Μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ματσάκι Άνηθος ψιλοκομμένος
200 γραμ. Σταμναγκάθι
50 ml Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1 φλ.τσ. Κρασί λευκό
1 φλ.τσ. Ρύζι καρολίνα
2 λίτρα Νερό
2 Ζωμούς βοδινού σπιτικούς
Πιπέρι (αλάτι έχουν οι ζωμοί)
3 Λεμόνια
2 αυγά
2 κουτ.σουπ. γεμάτες Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η 
Καθαρίζω το σταμναγκάθι και το μουσκεύω σε καλά αλατισμένο νερό, σε λεκανάκι, για 5 λεπτά (σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου).
Στη χύτρα ταχύτητας ζεσταίνω το λάδι και σωτάρω το κρεμμυδάκι για λίγα λεπτά και σβήνω με το κρασί.  Σε μερικά λεπτά ρίχνω τα μανιτάρια, τον άνηθο και τον μαϊντανό και συνεχίζω το σωτάρισμα μέχρι σχεδόν να σωθούν τα υγρά που βγάζουν. Ρίχνω το νερό και τους ζωμούς και πιπερώνω, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν οι ζωμοί.
Κλείνω την χύτρα και σιγοβράζω για 8 λεπτά από το σφύριγμα της βαλβίδας.  Εκτονώνω, ανοίγω την χύτρα και ρίχνω το ρύζι.  Ξανακλείνω και σιγοβράζω πάλι για 6-7 λεπτά.  Αποσύρω την χύτρα από το μάτι και την εκτονώνω σε 5 λεπτά. Ανοίγω και ετοιμάζω το αυγολέμονο, με την βοήθεια του μίξερ χειρός.
Σε μπωλ ρίχνω 2 κουταλιές νερό, τα αυγά κρόκους και ασπράδια, δουλεύω με το μιξεράκι, ρίχνω σταδιακά το χυμό των λεμονιών, δουλεύοντας συνέχεια και το αλεύρι.  Με κουτάλα παίρνω με προσοχή ζωμό από την κατσαρόλα, χωρίς να πάρω λαχανικά όσο γίνεται και φροντίζω να ισοσκελίσω την θερμοκρασία του μπωλ με την σούπα (περίπου 8 κουτάλες).
Ρίχνω το μαγικό φιλί στον αέρα και προσθέτω το αυγολέμονο στη σούπα και ανακατεύω. Αν έχω χρόνο δίνω και μια βράση, αν και δεν χρειάζεται.  Σερβίρω σε 15 λεπτά..
Το ίδιο πιάτο με διαφορετικό φωτισμό....
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)