Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Τα κολοκυθάκια...


b4Τι μας προσφέρει
διατροφικά
το κολοκύθι

Το κολοκύθι είναι ένα καλοκαιρινό λαχανικό, το οποίο συνηθίζουμε να καταναλώνουμε με διάφορους τρόπους,
όπως για παράδειγμα στα παραδοσιακά γεμιστά και το μπριάμ, τους κολοκυθοκεφτέδες, σαν σαλάτα βραστό ή ψητό, αλλά και σε πολλά άλλα πιάτα. Χαρακτηριστικό του είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα «φτωχό» σε θερμίδες, όχι όμως και σε θρεπτικά συστατικά.

Τα κολοκυθάκια αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης C, η οποία ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και καλίου, που συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β –και ειδικότερα βιταμίνη Β6 και φυλλικό οξύ-, βιταμίνες Α και Κ, καθώς και πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ο φώσφορος, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, το μαγγάνιο και το ασβέστιο.

Τέλος, από το κολοκύθι δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα αντιοξειδωτικά συστατικά, και συγκεκριμένα τα καροτενοειδή και οι πολυφαινόλες, που προστατεύουν τον οργανισμό από την επιβλαβή δράση των ελευθέρων ριζών, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων που σχετίζονται με το οξειδωτικό στρες, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο σακχαρώδης διαβήτης και πολλές μορφές καρκίνου.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)