Υλικά :
4 με 5 κυδώνια μέτρια
1 λεμόνι
650 γραμμάρια ζάχαρη
1 με 2 βανίλιες
1 ξύλο κανέλας
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας
Λίγη κανέλα για πασπάλισμα.
Εκτέλεση :
Πλένουμε
καλά τα κυδώνια και τα σκουπίζουμε με ένα βέντεξ να φύγει όλο το
χνούδι τους. Κόβουμε τα κυδώνια στη μέση και τα καθαρίζουμε από τα
κουκούτσια τους.
Περάμε την κομμένη πλευρά με λεμόνι (αυτό το κάνουμε για να μην μας μαυρίσουν).
Παίρνουμε
ένα ταψάκι, το γεμίζουμε μέχρι τη μέση νερό και διαλύουμε τη ζάχαρη,
προσθέτουμε το κονιάκ ή άλλο λικέρ της αρεσκείας μας, τις βανίλιες 1 ή
2, και το ξύλο της κανέλας.
Μετά βάζουμε τα κυδώνια με τη φλούδα προς τα πάνω.
Τα
ψήνουμε στο φούρνο για 75 με 80 λεπτά περίπου και στους 180 με 190
βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να μείνουν με το σιρόπι τους.
Προσοχή να μην μας αρπάξουν (ή σβήνουμε τις επάνω αντιστάσεις ή τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο).
Όταν κρυώσουν τα σερβίρουμε πασπαλίζοντας τα με λίγη κανέλα.
Καλή Επιτυχία και Καλή σας Απόλαυση.
η σαντιγί είναι φυτική!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)