Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Κοτοπουλο λεμονατο στη σχαρα!

Αρτύσιμη συνταγή

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα γουστερ σος (Worcestershire)
1/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας χυμό λαίμ
1/2 κουταλάκι του γλυκιά πάπρικα, σκόνη
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
Αλάτι (για το ψήσιμο)

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα, το γούστερ σος, το χυμό λεμονιού, το χυμό από λαίμ, την πάπρικά, το μαύρο πιπέρι και το σκόρδο. Κτυπάμε όλα τα υλικά μαζί με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί μία ωραία σάλτσα.
Πλένουμε καλά τα φιλέτα κοτόπουλου και αφού τα στραγγίξουμε καλά τα βάζουμε μέσα στην σάλτσα. Καλύπτουμε τα φιλέτα καλά με την σάλτσα, σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες μέχρι να μαριναριστούν καλά.
Αφού περάσει ο αναγκαίος χρόνος βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και καθαρίζουμε την περιττή σάλτσα από τα φιλέτα. Ετοιμάζουμε τη σχάρα μας σε μέτρια φωτιά (κατά προτίμηση κάρβουνα) και ψήνουμε το κοτοπουλο λεμονατο γυρίζοντας το συχνά μέχρι να είναι καλά ψημένο εσωτερικά.
Σερβίρετε το λεμονατο κοτοπουλο με βρασμένο ρύζι και λαχανικά στο ατμό. Για επιδόρπιο επιλέξτε ένα ωραίο κεικ. Καλή Όρεξη!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)