Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Κλαμπ Σαντουιτς!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 2 άτομα

Υλικά:
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές μουστάρδα
6 φέτες λευκό ψωμί
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 φύλλα μαρουλιού
2 φέτες τυρί τσένταρ (cheddar)
4 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας
2 φέτες ντομάτας
4 φέτες μπέικον
2 αυγά
Αλάτι

Προετοιμασία:
Πρώτα βάζουμε τα αυγά σε ένα κατσαρολάκι με νερό και βράζουμε μέχρι να σφίξουν καλά (περίπου 10 λεπτά).
Στη συνέχεια σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα μέχρι να ενωθούν καλά. Φρυγανίστε το ψωμί και ενώσω είναι ακόμη ζεστό αλείψτε ένα κουταλάκι του γλυκού μείγμα μαγιονέζας στην μια πλευρά κάθε φέτας.
Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώσετε το βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέστε το ζαμπόν γαλοπούλας και το μπέικον, ολόκληρα και τσιγαρίστε τα ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Αφαιρέστε πριν γίνουν τραγανιστά και στραγγίξετε σε χαρτί κουζίνας. Βάλτε τα αυγά σε κρύο νερό για λίγο και ξεφλουδίστε τα. Κόψτε τα αυγά σε χοντρές φέτες και αλατίστε.
Αρχίστε να στήνετε το πρώτο σάντουιτς βάζοντας μια φέτα φρυγανισμενο ψωμι σε ένα πιάτο με την πλευρά με το μίγμα μαγιονέζας προς τα πάνω. Ακολούθως τοποθετήστε επάνω, 1 φύλλο μαρούλι, 1 φέτα τυρί, 2 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας, και μια φέτα ψωμί, με το μείγμα μαγιονέζας προς τα κάτω.
Αλείψτε το επάνω μέρος του ψωμιού με το μείγμα μαγιονέζας και συνεχίστε το στήσιμο του σάντουιτς. Απλώστε πρώτα τις φέτες του ενός από τα αυγά, και μετά 2 φέτες μπέικον, 1 φέτα ντομάτα, και μια φέτα ψωμιού με το μείγμα μαγιονέζας προς τα κάτω. Στερεώστε με τέσσερις οδοντογλυφίδες και κόψτε σε τρίγωνα. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία της στησίματος και για το δεύτερο σάντουιτς.
Σερβίρετε με μερικά πατατάκια (τσιπς) και ….. Καλή Όρεξη!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)