Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Τσουκνίδες!

 Οι τσουκνίδες είναι από τα πιο χρήσιμα βότανα στη βοτανοθεραπεία και όχι μόνο για την υψηλή περιεκτικότητα τους σε σίδηρο, αλλά και για την ικανότητα τους να βοηθούν το δέρμα να θεραπευτεί από αλλεργικές αντιδράσεις και εκζέματα οφειλόμενα σε νευρικό στρες. Το τσάι από τσουκνίδες μπορεί να λαμβάνεται ελεύθερα. Είναι χρήσιμο στις θηλάζουσες γυναίκες, ενώ η κρέμα τσουκνίδας ηρεμεί την ψωρίαση.


Το τσάι από τσουκνίδες ή ο χυμός τους θεραπεύουν την κυστίτιδα, τις χιονίστρες και την υψηλή αρτηριακή πίεση. Οι τσουκνίδες λειτουργούν σαν τονωτικό των νεφρών και του ήπατος βοηθώντας το σώμα να απαλλαγεί από τοξίνες και άχρηστες ουσίες. Μπορούν να ανακουφίσουν όσους υποφέρουν από αλλεργική ρινίτιδα και άλλων ειδών αλλεργίες. Μια κομπρέσα βουτηγμένη σε τσάι τσουκνίδας μπορεί να ηρεμήσει τα καψίματα. Οι τσουκνίδες μπορεί να έχουν πλεονεκτήματα στη θεραπεία της ψωρίασης, καθώς βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και περιέχουν φυτικά συστατικά που διευκολύνουν τις φλεγμονές και τον πόνο. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να θεραπεύσουν το γδάρσιμο από τσουκνίδες. Οι τρίχες της τσουκνίδας που τσιμπάνε περιέχουν ισταμίνες και φορμικό οξύ, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία της αρθρίτιδας. Το τσάι από τσουκνίδες μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν υγρό για το ξέβγαλμα των μαλλιών για να απομακρύνει από τα μαλλιά την πιτυρίδα.

Οι τσουκνίδες περιέχουν ικανοποιητικές ποσότητες βιταμινών C και Α, στοιχεία σιδήρου, ποτάσιο και silica (πυρίτιο). Οι τσουκνίδες είναι διουρητικές, τονωτικές, στυπτικές και αποτοξινωτικές και βοηθούν στον έλεγχο της αιμορραγίας.

Ένας καλός τρόπος για να ανακουφιστείτε από το γδάρσιμο και τον ερεθισμό που έχει προκληθεί από το άγγιγμα τσουκνίδας είναι να τρίψετε την πληγείσα περιοχή του δέρματος με λιωμένα φύλλα dock που συνήθως φύονται δίπλα από τις τσουκνίδες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)