..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Εγχειρίδιο Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης - Δ’ έκδοση.

Στέφανος Χειλαδάκης:

Εγχειρίδιο Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης - Δ’ έκδοση

Το βιβλίο που έχει συγγράψει ο μαίτρ της μαγειρικής τέχνης Στέφανος Χειλαδάκης και από ετών διδάσκεται σχεδόν σε όλες τις σχολές μαγείρων, δεν αποτελεί αποθετήριο συνταγών, όπως κάνουν οι τηλεπερσόνες χωρίς μάλιστα ορισμένες από αυτές να έχουν μαγειρέψει ποτέ τους, οι δε βασικές διαφορές της μίας από την άλλη, περιορίζονται συνήθως σε ασήμαντες λεπτομέρειες όπως π.χ. αν πρώτα πρέπει να βράσει το σπανάκι ή να προηγηθεί το τσιγάρισμα του κρεμμυδιού!!
 
Το εγχειρίδιο αυτό της Μαγειρικής τέχνης του Στέφανου Χειλαδάκη, απευθύνεται στη νέα γυναίκα που θέλει να γίνει ή να μείνει νοικοκυρά στο σπίτι της. Εξηγεί με λιτό τρόπο πως να οργανώσεις την κουζίνα σου, ποιες συσκευές χρειάζεσαι και που σου είναι χρήσιμες, πως θα φτιάξεις ένα φαγητό χωρίς να σπαταλήσεις μια ολόκληρη μέρα. Επίσης, σε μαθαίνει ποια υλικά χρειάζεσαι, πως θα τα συντηρήσεις, πόσο αντέχουν, σε ποια φαγητά θα τα χρειαστείς. Ακόμη, σε μαθαίνει πως τα κόβεις τα υλικά, πως και ποια πρέπει να τα ψήσεις, ή να τα βράσεις, διότι ούτε το ψήσιμο ούτε το βράσιμο ούτε το τηγάνισμα γίνονται όπως να’ ναι, τυχαία.

Περιγράφει σε ενότητες πως θα κάνεις σούπες, σαλάτες, ψαρικά κλπ., έτσι ώστε να βρίσκεις αμέσως τι θέλεις. Περιέχει ακόμη ένα ολόκληρο κεφάλαιο για τις κουζίνες άλλων λαών, ώστε να έχεις πρόχειρες και ξεκάθαρες πληροφορίες.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που κυκλοφορεί σε 4η έκδοση. Ήδη είναι πολλές εκείνες που το βρήκαν πολύτιμο βοηθό και συνεργάτη. Μένει και σεις να το πάρετε για το σπίτι σας, ή να το χαρίσετε σε νέα ζευγάρια. Είναι αληθινό βοήθημα σε όλους όσοι θέλουν να έχουν σπιτικό φαγητό, αλλά και να διδάξουν στην κόρη τους το αλφάβητο της οικοδέσποινας, δεδομένου μάλιστα ότι το καλό φαγητό έχει πρωτεύουσα θέση μεταξύ των συντελεστών της ευτυχισμένης οικογένειας.

Το φαγητό της οικογένειας έχασε τον χαρακτήρα του: δεν υπάρχει πια ούτε το καθημερινό ούτε το κυριακάτικο τραπέζι. Γι’ αυτό και βλέπουμε σε κάθε γειτονιά να ανθούν πιτσαρίες και ταχυφαγεία που στέλνουν και στα σπίτια φαγητό αλλά και μαγειρεμένα έτοιμα φαγητά στα σούπερ μάρκετ. Για να συγκεντρωθούμε πια στο τραπέζι γονείς και παιδιά σε εφηβική ηλικία, πρέπει να συμβαίνει κάτι. Και έτσι προέκυψε η ανάγκη ιδιαίτερου φαγητού, πιάτων εξαιρετικών και ασυνήθιστων.
Το ορατό αυτό κενό σπεύδει να συμπληρώσει η «Επτάλοφος» με αυτό το βιβλίο που απαντά με σαφήνεια σε όλα τα ερωτήματα της σύγχρονης νοικοκυράς στο πλαίσιο πάντοτε των διαμορφωμένων πλέον συνθηκών της ζωής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: To βιβλίο Εγχειρίδιο Τεχνικού Μαγειρικής τιμάται 28,00 ευρώ και σας προσφέρεται επί αντικαταβολή 23,00 ευρώ ή με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας μέσω του ηλεκτρονικού μας βιβλιοπωλείου. (Για τηλεφωνικές παραγγελίες: 210 9217513)
Για παραγγελίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)