Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Χριστουγεννιατικη παπια με αρωμα εσπεριδοειδων.

Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 8-10 άτομα

Υλικά:

4-5kg πάπια (κατά προτίμηση φρέσκια)
3 λεμόνια φρέσκα
2 λάιμ, φρέσκα
Χυμό από ένα πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ, περασμένο στο τρίφτη
1 χούφτα από κλωναράκια μαϊντανού, θυμάρι και φασκόμηλο
λίγο ελαιόλαδο, για ψήσιμο, προαιρετικά
3 κουταλιές της σούπας μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Περνούμε από τρίφτη τα λεμόνια και τα λαίμ και το ξύσμα το ανακατεύουμε με το τζίντζερ, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
Καθαρίζουμε την πάπια καλά (εσωτερικά και εξωτερικά). Κάνουμε μερικές μικρές χαρακιές με ένα μυτερό μαχαίρι πάνω στο δέρμα της πάπια. Αλείφουμε με τα δάκτυλα μας το μείγμα από το ξύσμα σε όλα τα μέρη της πάπιας (και μέσα στην κοιλότητα). Βάζουμε τα ξυσμένα λεμόνια και λαίμ ολόκληρα μέσα στην κοιλότητα μαζί με τα αρωματικά (μαϊντανό, θυμάρι, φασκόμηλο) και τοποθετήστε την πάπια μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Σκεπάστε το μπολ και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 2τουλάχιστον ώρες. Καλύτερο αποτέλεσμα θα έχετε αν το αφήσετε για όλη την διάρκεια της νύκτας.
Ανακατεύουμε το χυμό πορτοκάλι με το μέλι μέχρι να ενωθούν. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190οC. Βάζουμε την πάπια σε ένα ταψί για ρόστο και περιχύνουμε με το μείγμα μέλι/πορτοκάλι. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στο φούρνο.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ανά κιλό αν θέλουμε την πάπια μας καλοψημένη. Προσαρμόζουμε το ψήσιμο ανάλογα με τα γούστα μας. Κατά την διάρκεια του ψησίματος ανοίγουμε σε συχνά χρονικά διαστήματα και περιχύνουμε με τα υγρά από το ταψί.
Όταν τελειώσει το ψήσιμο αφήστε το ταψί έξω από το φούρνο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν κόψετε την πάπια σε μερίδες.
Σερβίρετε την πάπια σας ζεστή με πατάτες φούρνου. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία μηλοπιτα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)