Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Γεμιστά μπιφτέκια γαλοπούλας με σάλτσα μαρινάρα!

Συνταγές για όλα τα γούστα!

Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
Για την μαρινάρα:
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες, με τον χυμό τους
6 λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο
μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
Για τα μπιφτέκια:
500γρ. κιμά γαλοπούλας
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κουταλάκια του γλυκού πολτοποιημένο σκόρδο
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα, χωρισμένο σε δύο ίσα μέρη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
4 ψωμάκια για μπιφτέκια ή ψωμί τύπου foccacia

Εκτέλεση:

Πρώτα ετοιμάζουμε την σάλτσα μαρινάρα: Ζεσταίνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο μέσα σε ένα μέτριο βαθύ τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες με τους χυμούς τους, τις λιαστές ντομάτες, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Αφήνουμε την μαρινάρα να σιγοβράσει , ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι οι ντομάτες να μαλακώσουν και να λιώσουν ελαφρώς, 8 έως 10 λεπτά. Προσθέτουμε το βασιλικό και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μεταφέρουμε την σάλτσα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και δουλεύουμε μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς τα υλικά. Επαναφέρουμε στο τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσει για ακόμη 8-10 λεπτά.
Για να φτιάξουμε τα μπιφτέκια τοποθετούμε το κιμά γαλοπούλα, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, σάλτσα Worcestershire, το ξύσμα λεμονιού, την ρίγανη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ζυμώνουμε τα υλικά με καθαρά χέρια μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Πλάθουμε 8 λεπτά μπιφτέκια διαμέτρου 12εκ. και πάχους περίπου 2εκ.
Αναμιγνύουμε 1/4 φλιτζανιού τυρί με το βασιλικό. Χωρίζουμε το μείγμα αυτό σε 4 ίσα μέρη και τα τοποθετούμε στο κέντρο των 4 από τα 8 μπιφτέκια. Σκεπάζουμε τα 4 αυτά μπιφτέκια με τα άλλα 4 και πιέζοντας ελαφρά με τα δάκτυλα τις άκριες έτσι ώστε να κλειστεί μέσα ερμητικά η γέμιση.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε μέσα στο τηγάνι τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά γυρίζοντας 1-2 φορές.
Ζεσταίνουμε την σάλτσα μαρινάρα ελαφρώς όπως είναι μέσα στο τηγάνι. Για να ετοιμάσουμε το πιάτο μας, απλώνουμε 3 κουταλιές της σούπας μαρινάρα πάνω σε κάθε ψωμάκι, βάζουμε το μπιφτέκι επάνω και μετά περιχύνουμε με ακόμη 3 κουταλιές της σούπας μαρινάρα. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό.Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)