Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ή ΚΑΡΝΙΓΙΑΡΙΚ.

     από : Εδώ  

Υ Λ Ι Κ Α
5 Μελιτζάνες φλάσκες (παχουλές)
600 γραμ. Κυμάς Μοσχαρίσιος άπαχος (από νουά)
2 Κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
400 γραμ. Τομάτες αποφλοιωμένες και ξεσποριασμένες
2 σκελίδες Σκόρδο
3-4 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
2 κρασοπότηρα Κρασί Λευκό
Αλάτι
Πιπέρι λευκό

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Ξεφλουδίζω τις μελιτζάνες κατά μήκος, αφήνοντας ρίγες φλούδας. Τις κόβω στα δύο κατά μήκος και τις βάζω όρθιες στο τρυπητό.
Αλατίζω καλά, για να ξεπικρίσουν και βάζω το τρυπητό σε βαθύ πιάτο, για να μαζέψει τα ζουμιά.
Τα αφήνω μια ώρα.
Όταν βγάλουν τα υγρά τους, τις ξεπλένω καλά και, με ένα μαχαιράκι αφαιρώ την "ψύχα" και σχηματίζω ενα κανάλι.
Τις πασαλείβω με λάδι και τις βάζω σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να μαλακώσουν.
Στο multi βάζω τις τομάτες, την "ψύχα", το σκόρδο, το αλατοπίπερο και τα κάνω χυλό. Σήμερα το υλικό ήταν πολύ και έγινε σε δύο δόσεις.
Στο μεταξύ ετοιμάζω τον κυμά.
Ζεσταίνω το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σωτάρω το κρεμμύδι για 3-4'. Ρίχνω τον κυμά και ανακατεύω συνέχεια, μέχρι να ξεσβωλιάσει και να αλλάξει χρώμα.
Ρίχνω το μείγμα του multi και το κρασί και σιγοβράζω με σκεπασμένο το τηγάνι, για 20-25'.

Με κουτάλι, γεμίζω καλά το κανάλι με την γέμιση

Φτιάχνω μια βασική μπεσαμέλ με 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 3 κουταλιές αλεύρι, 500-550 ml γάλα και αλάτι και λευκό πιπέρι .
Καλύπτω τον κυμά με μπεσαμέλ.......
......και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC, για 45'. Στο ταψί τρίχνω και 2-3 φλυτζανάκια νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)