Καλά Χριστούγεννα

Καλά Χριστούγεννα
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

Κέικ αμυγδάλου χωρίς αλεύρι!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 8 ατομα

Υλικά:

4 αυγά, χωριστά οι κρόκοι με τα ασπράδια, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα, αλεσμένα σαν σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού κακουλέ σε σκόνη
Ελάχιστο αλάτι
Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα-δαχτυλίδι, και το βουτυρώνουμε ελαφρώς.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών, το ξύσμα λεμονιού και τη μισή ποσότητα ζάχαρης (1/4 φλιτζάνι) μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο, ομοιόμορφο μίγμα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου με το μπέικιν πάουντερ και το κακουλέ.
Ρίχνουμε το μίγμα του αμυγδάλου στο μίγμα των κρόκων, και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε αφράτη μαρέγκα, προσθέτοντας μέσα στο μπολ ελάχιστο αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε και το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη.
Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τη μαρέγκα μέσα στο μίγμα του αμυγδάλου, ανακατεύοντας απαλά. Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα, και ψήνουμε για 35 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς, και μετά με ένα κοφτερό μαχαίρι ξεκολλάμε προσεκτικά το κέικ από τα τοιχώματα της φόρμας. Ανοίγουμε τη φόρμα-δακτυλίδι και απελευθερώνουμε το κέικ. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)