Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Πιπεριές γεμιστές με μακαρονοσαλάτα από κριθαράκι και φέτα!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 4 ατομα

Υλικά:

4 πιπεριές κίτρινες, πορτοκαλιές ή / και κόκκινες
1/2 φλιτζάνι κριθαράκι
1 κονσέρβα έτοιμα βρασμένα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη
3/4 φλιτζανιού τριμμένη φέτα
1/4 φλιτζανιού λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι


Εκτέλεση:

Κόβουμε στη μέση τις πιπεριές κατά μήκος, αφήνοντας το κοτσάνι. Αφαιρούμε τους σπόρους και την άσπρη μεμβράνη. Τοποθετούμε τις πιπεριές με τα κομμένα πλευρά προς τα κάτω σε ένα μεγάλο πιάτο με λίγο νερό μέσα σε φούρνο μικροκυμάτων για 7-9 λεπτά μέχρι οι πιπεριές να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και στραγγίζουμε.
Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράσει. Προσθέτουμε το κριθαράκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει για 8 έως 10 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αμέσως μετά στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Σε ένα πιάτο πολτοποιούμε τα ρεβίθια με ένα πιρούνι, αφήνοντας κάποια ολόκληρα.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει για περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και τη ρίγανη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, για περίπου 1 λεπτό. Ανακατεύουμε μαζί με το σπανάκι το κριθαράκι, τα ρεβίθια, 1/2 φλιτζάνι φέτα, ντομάτα, ξύδι και αλάτι για περίπου 1 λεπτό. Χωρίζουμε τη γέμιση ανάμεσα στις πιπεριές και πασπαλίζουμε κάθε πιπεριά με το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού φέτα.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)