Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Λινγκουίνι με γαρίδες σε μεθυσμένη σάλτσα!


Συνταγές για όλα τα γουστα!
Συνταγές για 4 άτομα

Υλικά:
500γρ λινγκουίνι, ζυμαρικά
16-18 γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες από το κέλυφος και το εντεράκι
1/2 φλιτζάνι, λευκό ημίξηρο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 πράσινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο
1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρέμα
1/3 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι/Πιπέρι
Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
Προετοιμασία:
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία για αλ τέντε. Στραγγίστε τα λινγκουίνι και τοποθετήστε κάτω από τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν και να σταματήσει η διαδικασία ψησίματος. Επαναφέρουμε τα μακαρόνια στη κατσαρόλα που τα ετοιμάσαμε, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη την κατσαρόλα, μακριά από την φωτιά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο να λιώσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και την γλυκιά πιπεριά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για ακόμα 2 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το κρασί, την ντοματόπαστα, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν το αλκοόλ εξατμηστεί κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και αφήνουμε για 3-4 λεπτά στην άκρη. Προσθέτουμε την φρέσκα κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Επαναφέρουμε στην φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το τριμμένο τυρί και τα λινγκουίνι. Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί να ενωθούν και αφήνουμε να ζεσταθούν τα μακαρόνια.
Σερβίρετε τα μακαρόνια σας ζεστά γαρνιρισμένα με το φρέσκο μαϊντανό. 
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)