Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ραβανί με φιστίκι Αιγίνης και αρωματισμένη κρέμα του Παρλιάρου!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 9 άτομα

Υλικά:

6 αυγά
180γρ. σιμιγδάλι ψιλό
150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
100γρ. φιστίκι Αιγίνης για πασπάλισμα
Υλικά για το σιρόπι:
450γρ. ζάχαρη
450γρ. νερό
Υλικά για την σαντιγύ:
250γρ. κρέμα γάλακτος
25γρ. μέλι
25γρ. γλυκόζη
170γρ. λευκή σοκολάτα Nestle dessert
ξύσμα από δύο λεμόνια
375γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το φιστίκι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ ή σε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20–25 λεπτά.
Για το σιρόπι:
Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη για 3 λεπτά, αποσύρουμε, προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας και περιχύνουμε το ραβανί όταν είναι και τα δύο ζεστά. Αφήνουμε να κρυώσει, γαρνίρουμε με την αρωματισμένη σαντιγύ και πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης.
Για την σαντιγύ:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα 250 γρ. κρέμα γάλακτος, το μέλι, την γλυκόζη και το ξύσμα. Αδειάζουμε πάνω από την λευκή σοκολάτα, ομογενοποιούμε πολύ καλά και αδειάζουμε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (τα 375 γρ.) κρύα από το ψυγείο. Αφήνουμε ένα βράδυ στο ψυγείο. Σουρώνουμε και το χτυπάμε σε σαντιγύ.
Πηγή: http://www.megatv.com/glykesalximies/default.asp?catid=21916#toppage

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)