Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Αρνί κοκκινιστό με λαχανικά!


Υλικά :
1 1/2 κιλό αρνί κομμένο σε μερίδες
11/2 κιλό πατάτες
250 γραμμάρια κρεμμύδια ξερά κάθετα σε φέτες

1/2 κιλό καρότα
2 με 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
100 γραμμάρια βούτυρο
50 γραμμάρια  ελαιόλαδο
150 γραμμάρια ελαφρά συμπεραινόμενο χυμό ντομάτας
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
2-3 φύλλα δάφνη.

Εκτέλεση :
Βάζουμε 50 γραμμάρια  ελαιόλαδο στην κατσαρόλα κι όταν κάψει κοκκινίζουμε το κρέας (όσο το θέλουμε, γιατί σε πολλούς δεν κάνει να παρά είναι κοκκινισμένο)
Έχουμε διαλύσει τον ελαφρά συμπεραινόμενο χυμό ντομάτας με λίγο νερό τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κοκκινισμένο μας κρέας, τις ψιλοκομμένες σκελίδες του σκόρδου , τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα 100 γραμμάρια βούτυρο τα φύλλα δάφνη, αλάτι πιπέρι και νερό από τη βρύση που να σκεπάζει το κρέας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Όταν δούμε ότι το κρέας μας έχει βράσει, προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμύδια μας όλα κομμένα σε φέτες και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου όλα να είναι καλά μαγειρεμένα (εάν χρειαστεί λίγο νερό προσθέτουμε) και με λίγη σάλτσα.

Σερβίρετε ζεστό σε μια πιατέλα στρόγγυλη η μακρόστενη με το κρέας στη μέση κι όλα τα υπόλοιπα γύρο γύρο και τα περιχύνουμε με την σάλτα του.

Καλή σας Επιτυχία και Καλή σας Όρεξη.

Όταν έχουμε ώριμες ντομάτες μπορούμε να τρίψουμε μερικές στον τρίφτη μας και να τις προσθέσουμε μαζί με το χυμό ντομάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)