Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Λικέρ βερύκοκο



Υλικά :
75 κουκούτσια από τα βερύκοκα που φάγαμε
500 με 600 γραμμάρια ζάχαρη
1 λίτρο ρούμι ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή βότκα

Εκτέλεση :
Βάζουμε τα  κουκούτσια σέ μπουκάλι ή σε βάζω (εάν θέλουμε σπάμε μερικά) βάζουμε και τη ζάχαρη τα κλείνουμε καλά και τα βάζουμε σε  μέρος να  τα βλέπει ο ήλιος για ένα  μήνα και κάτι.
Αναταράσσουμε  κάθε μέρα το βάζω για να λιώσει η ζάχαρη.
Όταν περάσουν 30 με 35 ημέρες η ζάχαρη μας θα έχει γίνει ένα παχύρευστο μίγμα.
Ανοίγουμε το μπουκάλι μας ή το βάζο και σουρώνουμε το μίγμα.
Αραιώνουμε το μίγμα με το  ρούμι ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή βότκα, μέχρι να έχουμε ένα διάφανο ποτό με το χρώμα του βερίκοκου, εάν το θέλουμε ποιο ελαφρύ βάζουμε και λίγο νερό.
Για ποιο βαρύ βάζουμε 100 κουκούτσια 900 με 1000 γραμμάρια ζάχαρη και 11/2 λίτρο ρούμι ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή βότκα.
Πίνετε σκέτο σε ποτηράκι του λικέρ ή σε σφηνάκι, αλλά και σε χαμηλό ποτήρι με τριμμένο πάγο και μια φέτα βερύκοκο.
Καλή Επιτυχία και Καλή Απόλαυση.
Προσοχή δεν χρησιμοποιήσαμε κονιάκ γιατί εκτός που μας αλλάζει το χρώμα μας αλλάζει και τη γεύση.
Η συνταγή την ξέρω από την μητέρα μου  που την έκανε η γιαγιά μου.

1 σχόλιο:

  1. Ηθελα να ρωτήσω ωσπου να μαζευτουν τα κουκουτσια που τα βαζετε πχ ειναι αδυνατον να φαγωθουν 80 βερίκοκα σε 1 ,2 μερες ...προσπαθησα να τα εχω σε βαζο ειχα περιπου 20 τμχ κ χθες τα πεταξα γιατί αν κ ηταν ανοικτο το βαζο μουχλιασαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)