Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Πάστα Φλώρα

Υλικά :

200 γραμμάρια βούτυρο
80 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά
10 γραμμάρια κονιάκ
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
400 γραμμάρια μαρμελάδα της αρεσκείας σας


Εκτέλεση :

Χτυπάμε στο multi το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 με 4 λεπτά.
Μετά ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και το κονιάκ.
Μετά ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λιγο και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά.
Στρώνουμε σε ένα ταψί ή ένα πήλινο την ζύμη μας (όχι όλη περίπου το 80%) βάζουμε ζύμη και στα τοιχώματα του ταψιού.
Μετά στρώνουμε την μαρμελάδα πάνω στην ζύμη και με την ζύμη που κρατήσαμε πλάθουμε κορδόνια και τα βάζουμε χιαστί πάνω στην μαρμελάδα μας.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 170 με 180 βαθμούς και για 30 λεπτά της ώρας.


Καλή Επιτυχία και Καλή Απόλαυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)