Συνταγη για 4 ατομα
Υλικά:
800γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο, κομμένο σε λωρίδες1 μπρόκολο, σε κομμάτια
3 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/4 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας.
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο και αλευρώνουμε τις λωρίδες του κρέατος.Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε τις λωρίδες κρέατος για 5 λεπτά.
Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο, και σοτάρουμε το σκόρδο και το τζίντζερ για 15-30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και μόλις λιώσει προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και το ζωμό κρέατος. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι με το κρέας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το μπρόκολο, καλύπτουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Το φαγητό αυτό μπορεί να συνοδευτεί από ένα ωραίο πιλάφι. Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)