Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2025

Καλησπέρα Αδελφοί και φίλοι έχουμε ευχάριστα νέα, σιγά σιγά Επανερχόμαστε!!!


Με Την Βοήθεια Του Τριαδικού μας Θεού.

Του Θεού Πατέρα, Του Χριστού Υιού και Του Αγίου Πνεύματος συνεχίσουμε την αποθεραπεία μας στο σπίτι μας.

Καλά πάω είναι όμως λίγο δύσκολα γιατί χρειάζεται αρκετός χρόνος.

Ευχαριστώ πολύ όλους σας διά τις Προσευχές σας και ανταποδίδω.

Ο Θεός μαζί σας και μαζί μας Αμήν!!!

Αρχίσαμε τις αναρτήσεις σιγά σιγά μέχρι να επανέρθουμε σε κανονική ροή

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας .    

 

Σέλινο με κρέας ή φύλλα ή φύλλα και ρίζες/κεφάλια).


Υλικά :

11/2 κιλό χοιρινό σπάλα (γίνεται και με μοσχάρι)
2 κιλά σέλινο ή φύλλα ή φύλλα και ρίζες/κεφάλια
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 καυτερή πιπέρια (εάν την τρωτέ)
150 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 ματσάκι άνηθο
Αλάτι πιπέρι
1 αυγό
2 έως 3 λεμόνια.


Εκτέλεση :

Πλένουμε καλά τα σέλινα (φύλλα) και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια (εάν έχουμε και ρίζες/κεφάλια τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους των 2 έως 3 εκ.)τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε αρκετά, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και χύνουμε το νερό.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το κρέας σε μερίδες όταν βράσει αρκετά το βγάζουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα με τα σέλινα, ψιλοκομμένο το κρεμμυδάκι τον άνηθο και προσθέτουμε το βούτυρο και τα ανακατεύουμε συνεχώς, όταν απορροφήσουν το κρέας και τα σέλινα το βούτυρο βάζουμε το ζουμί από το κρέας που βράσαμε (εάν δείτε ότι είναι λίγο προσθέστε και νερό) την καυτερή πιπεριά (εάν τρώτε καυτερό), το αλάτι και το πιπέρι και τα βράζουμε πολύ καλά, όταν δείτε ότι δεν έχει πολλά νερά το κατεβάζουμε.
Κάνουμε το αυγολέμονο με το αυγό τα λεμόνια και με λίγο ζουμί από το φαγητό μας και το περιχύνουμε.
Η δεύτερη φωτογραφία είναι χωρίς αυγολέμονο.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.

Αυτή την συνταγή την πήρα από την
κ. Κυριακή Βεβέλου.

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2025

Αμυγδαλωτά!

Υλικά :

1 κιλό αμυγδαλόψιχα
150 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
100 γραμμάρια ζάχαρη
5 ασπράδια αυγών
βανίλια
λίγο ανθόνερο
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση :

Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα, τα κοπανίζουμε να γίνουν πολτός.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, μετά τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα, τη βανίλια και το σιμιγδάλι.
Τα ζυμώνουμε καλά και τα πλάθουμε στο σχήμα μικρού αχλαδιού ή ότι άλλο μας αρέσει.
Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί.
Όταν μισοκρυώσουν τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα τυλίγουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή Επιτυχία.

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2025

Εορταστικά Μήλα με Καραμέλα και Σοκολάτα.


Συνταγές για 12 μήλα

Συστατικά
12 κόκκινα μήλα
Καραμέλα:
1 φλιτζάνια λευκής ζάχαρης
1 / 2 φλυτζάνι συσκεύασε την καφετιά ζάχαρη
1 / 2 φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού
1 / 2 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
1 φλιτζάνι βαρύ κτυπώντας κρέμα
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 1 / 4 κουταλάκια του γλυκού βανίλια εκχύλισμα
Σοκολάτες:
500γρ σοκολάτα
500gr λευκή σοκολάτα

Προετοιμασία:

Πρώτη προετοιμασία των μήλων. Αφαιρέστε το στέλεχος από κάθε μήλο και πατήστε ένα ραβδί σκάφος στην κορυφή. Βουτυρώνουμε ένα ταψί.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα δύο σοκολάτες σε δύο ξεχωριστά δίκλινα λέβητες και λιώνουν αυτά και να προσπαθήσουμε να τους κρατήσει ζεστό μέχρι να ετοιμάσουμε την καραμέλα.
Για την προετοιμασία της καραμέλας: Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, ανακατεύουμε συνεχώς για να συνδυάσει τη ζάχαρη, μαύρη ζάχαρη, σιρόπι καλαμποκιού, γάλα εβαπορέ, κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Ελέγχετε τακτικά τη θερμοκρασία του μείγματος με ένα θερμόμετρο καραμελών ανάδευση. Όταν το θερμόμετρο φθάσει 120oC αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε με βανίλια.
Βαθιά και κυλήστε τα μήλα στην καραμέλα και τα τοποθετούμε στο ταψί προετοιμασμένοι. Ας τους αφήσουμε να σταθεί για λίγο και στη συνέχεια τους βαθιά στην σοκολάτες προσπαθεί να πάρει μερικά ωραία διακόσμηση σε καθένα από αυτά. Μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και κάποια σοκολάτα σε ένα μικρό κορνέτα και διακοσμούμε με την σοκολάτα.
Τακτοποιήστε τα μήλα στο ταψί και τα αφήνουμε να σταθεί για τουλάχιστον 45 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Σερβίρετε τους σε ειδικές περιστάσεις.

Απολαύστε το!

από : http://xs-recipes.blogspot.com

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2025

Κέικ αμαρέτο!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 10-12 ατομα

Υλικά:

1 φλιτζάνι αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
3 κουταλιές της σούπας αμυγδαλόπαστα
200γρ. κρέμα γάλακτος
4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1/2 φλιτζάνι από κάποιο σπορέλαιο (ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο)
1/2 φλιτζάνι λικέρ αμαρέτο
1 συσκευασία έτοιμο μίγμα για κέικ βανίλιας
1 συσκευασία έτοιμο μίγμα για κρέμα σοκολάτας
Γλάσο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα και την κανέλα, και τα χτυπάμε μαζί να γίνουν σαν σκόνη. Με τη μισή σκόνη πασπαλίζουμε τον πάτο και τα τοιχώματα του βουτυρωμένου ταψιού.
Στην άλλη μισή προσθέτουμε την αμυγδαλόπαστα στο μπλέντερ, και τα χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το μίγμα για κέικ με το μίγμα της κρέμας σοκολάτας, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, 1/2 φλιτζάνι νερό, το λάδι και το λικέρ αμαρέτο. Χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα στην αρχή, και μετά στην μέτρια ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά.
Ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα του κέικ στη φόρμα, εναλλάξ με το μίγμα της αμυγδαλόπαστας.
Ψήνουμε για 55 λεπτά περίπου, και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το ξεφορμάρουμε.
Για να φτιάξουμε το γλάσο σε μια μικρή κατσαρόλα αναμιγνύουμε 1/3 φλιτζάνι νερό, 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, ώσπου να δέσει το γλάσο μας.
Σερβίρουμε το κέικ, περιχύνοντάς το με το γλάσο.
Απολαύστε!

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2025

Ελληνική Πίτα του βοσκού!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 6-8 ατομα

Υλικά:

800γρ. κιμά ανάμικτο (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 καρότα ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι αρακάς, βρασμένος
1 πιπεριά κόκκινη γλυκιά, ψιλοκομμένη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
4 φλιτζάνια έτοιμο πουρέ πατάτας
Αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το καρότο, τον αρακά και τα μπαχαρικά (κανέλα και μοσχοκάρυδο) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 20 λεπτά, μέχρι να πιει τα υγρά του.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
Στρώνουμε τον κιμά σε ένα ορθογώνιο ταψί ομοιόμορφα, και πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα. Πάνω από τον κιμά στρώνουμε τον πουρέ πατάτας. Περιχύνουμε την επιφάνεια του πουρέ με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε το φαγητό μας 30 περίπου λεπτά, ώσπου η επιφάνεια να πάρει ένα ωραίο, ροδοκόκκινο χρώμα.
Καλή Όρεξη!

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2025

ΚΙΤΡΟΛΕΜΟΝΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ (και λίγο μαρμελάδα)...

από :  Εδώ 
Όλα άρχισαν με ένα μήνυμα στο inbox: Καλησπέρα Σταύρο, πριν καιρό έχασα το κινητό μου και μαζί όλα τα νούμερα. Γράψε μου αν θέλεις το δικό σου. Θα ανέβω μια βόλτα Θεσσαλονίκη....
.....και φυσικά το έστειλα.
Από την συνάντηση που έγινε τις επόμενες μέρες έφυγα με μια σακκουλάρα με 6 υπερτροφικά "λεμόνια από την αυλή μου".
Τελικά όταν πήγα σπίτι και την έψαξα καλύτερα, διαπιστώνω ότι αυτά τα χοντρόφλουδα είναι ΚΙΤΡΟΛΕΜΟΝΑ.
Να λοιπόν η πρόκληση για γλυκό κουταλιού, που δεν έχω ξανακάνει.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι στην φωτό παρακάτω
Επιστρατεύω μνήμες και παιδικές εικόνες από την διαδικασία που έβλεπα και ξεκίνησα από το πρωί του Σαββάτου.
Σαπουνίζω με βουρτσάκι τα κίτρα, ξεπλένω καλά και τα βάζω σε νερό, που μέχρι το πρωί της Κυριακής, το άλλαξα τρεις φορές.
Κόβω λίγο τις άκρες και ξύνω στο ψιλό του τρίφτη όλη την επιφάνεια τους και
βάζω το ξύσμα σε σακκούλα τροφίμων στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση (πάτησα την σακκούλα να γίνει πλακέ, για να μπορώ να σπάζω όσο κομμάτι θέλω, όταν το χρειαστώ)
Αποφάσισα να τα κάνω με δυο τρόπους, τρίγωνα με την σάρκα τους τα τρία και τα άλλα τρία ρολλάκια. Την σάρκα από τα ρολλάκια θα την κάνω μαρμελάδα (πάντα έχω ως αρχή το "δεν πετάμε τίποτα").
Με το κοφτερό μαχαίρι για το φιλετάρισμα χαράζω κάθε φρούτο στα 8 και αφαιρώ μέρος από το άσπρο.
Η προσπάθεια για ρολλάκια απέτυχε, παρ' όλο που πήρα βαμβακερή κλωστή και καπλαντοβελόνα. Στο τύλιγμα έσπασαν τα πρώτα.
Τότε αποφασίζω να τα βράσω μαζί με τα άλλα, αλλάζοντα πάλι το νερό τρεις φορές.

Παράλληλα παίρνω τα τρία τα ξεφλουδισμένα και τα ψιλοκόβω. Τα ζυγίζω και ρίχνω στα κατσαρολάκι ίση ποσότητα ζάχαρη και ένα ποτήρι νερό.
 Το νερό ήρθε πολύ και για να δέσει το σιρόπι αναγκάστηκα να παρατείνω τον χρόνο βρασμού και η μαρμελάδα σκούρηνε, όπως φαίνεται παρακάτω στις φέτες με κατίκι (τέλειο για πρωινό).
Ζυγίζω τα κομμάτια που έκοψα και τις φλούδες και είναι 1225 γραμμάρια.
Ρίχνω στην μεγάλη κατσαρόλα 1,5 ποτήρι νερό και 1 κιλό ζάχαρη και βράζω μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη καλά.
Ρίχνω το υλικό και σιγοβράζω μέχρι να δέσει.  Λίγο πριν το τέλος ρίχνω και τον χυμό από 2 λεμόνια.
Δεν χρειάστηκε να περιμένω και να ξαναβράσω την άλλη μέρα, όπως έκανε η μητέρα μου.  Το γλυκό έγινε άψογο και έτοιμο για κατανάλωση.
Σερβίροντας μπορώ να ξεχωρίσω τις φλούδες
από τα"ψωμωμένα" κομμάτια....
Έγινε και η δοκιμή, εγκρίθηκε και συσκευάστηκε σε ζεστά βαζάκια, αποστειρωμένα με όλους τους κανόνες της τεχνολογίας, για μακροχρόνια παραμονή (αν μάθει η διαβητολόγα μου θα με ξεσκίσει, που έχω τέτοιο πειρασμό στο σπίτι)....
Εννοείται ότι ένα βαζάκι θα ταξιδέψει για τον τόπο προέλευσης της πρώτης ύλης και θα περιμένω την κριτική της....
________________________
Σημείωση:  Τελικά κατάλαβα γιατί έσπαζαν τα ρολλάκια.  Ήταν κρύα και είχαν χάσει την ελαστικότητα τους.  Έπρεπε να τα τυλίξω όσο ήταν ζεστά και να τα περάσω στην κλωστή.

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2025

Παραδοσιακά κωκ!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 30 κωκ

Υλικά:

140γρ. ζάχαρη
6 αυγά ξεχωριστά το ασπράδι από το κρόκο
125γρ. αλεύρι
50γρ. κορνφλάουερ
Γέμιση:
150γρ.κρέμα γάλακτος
350γρ. φρέσκο γάλα
80γρ. ζάχαρη
1 αυγό
3 κρόκοι αυγών
40γρ. κορνφλάουερ
Για τη σοκολάτα:
250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι γλυκού μέλι
Για το σιρόπι:
150γρ. νερό
150γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε τα μπισκότα χτυπούμε τα 3/4 ζάχαρης με τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν. Το υπόλοιπο της ζάχαρης το χτυπάμε με τα ασπράδια σε μαρέγκα. Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μίγμα των κρόκων, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι και το κορνφλάουερ σιγά σιγά. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μίγμα σε ένα κορνέ και δημιουργούμε μικρά κωκ πάνω σε μια λαδόκολλα σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσουν.
Για τη γέμιση βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα και τη τοποθετούμε στη φωτιά
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορνφλάουερ και τα αυγά. Πριν να βράσει το γάλα
ρίχνουμε το 1/3 στο μίγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε. Μόλις η κρέμα δέσει κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη βάζουμε σε ένα καθαρό μπολ. Αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύουμε με ένα σύρμα και αρχίζουμε να τοποθετούμε λίγη από τη κρέμα ανάμεσα σε δυο μπισκότα κωκ.
Για να φτιάξουμε το σιρόπι σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά στη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και βουτάμε τη μια πλευρά των γεμισμένων κωκ στο σιρόπι.
Για την σοκολάτα βάζουμε τη κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την αφήνουμε να βράσει. Τεμαχίζουμε τη κουβερτούρα και τη ρίχνουμε μέσα στη κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε και το μέλι και ανακατεύουμε. Βουτάμε τα κωκ μέσα στη σοκολάτα από την ίδια πλευρά που τα βουτήξαμε στο σιρόπι.
 Απολαύστε!

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2025

Χοιρινό κότσι!

2 χοιρινά κότσια
2 σκελιδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
2 κουτάλια της σούπας μουστάρδα
2 κουτάλια της σούπας μέλι
αλάτι, πιπέρι
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
2 φλιτζάνια μπύρα.

Σε μια λεκάνη βάλτε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, το μέλι, αλάτι, πιπέρι και λίγη μπύρα και ανακατέψτε. Αλείψτε τα κότσια και διατηρήστε καλυμμένα στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον. Βάλτε τα σε ταψί και βάλτε ανάμεσα τους το δεντρολίβανο. Περιχύστε με την υπόλοιπη μπύρα. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και βάλτε στο φούρνο (170°C) για 3 ώρες τουλάχιστον. Κατά διαστήματα περιλούστε με το ζουμί τους. Αν τα υγρά εξατμιστούν προσθέστε λίγο νερό ή λευκό ξηρό κρασί. 20 λεπτά πριν τελειώσει ξεσκεπάστε και αφήστε στο φούρνο (160°C) μέχρι να ξεροψηθεί.
Καλή Όρεξη!

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2025

Ρεβυθοκεφτέδες!

Υλικά:
  • 250γρ ρεβύθια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 1/2 κ.σ δυόσμο
  • 3 κ.σ μαιντανό
  • 2 κ.γ μπέικιν
  • αλάτι-πιπέρι
  • αλέυρι όσο πάρει
  • λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
  • Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό απο το βράδυ
  • Τα αλέθουμε στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το κρεμμύδι,τον δυόσμο,το μαιντανό,το μπέικιν,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά αλέυρι ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε ένα μείγμα που να πλάθεται
  • Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
  • Καλή Όρεξη!

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2025

Ζεστά καναπεδάκια με λιαστή ντομάτα και διάφορα τυριά!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 15 καναπεδάκια

Υλικά:

110γρ. τυρί κρέμα με σκόρδο και βότανα
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα (αφού το τρίψετε τοποθετήστε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν το χρησιμοποιήσετε)
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γραβιέρα (αφού το τρίψετε τοποθετήστε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν το χρησιμοποιήσετε)
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μεγάλη γαλλική μπαγκέτα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες καλά

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνο μας στο μέτριο.
Βάζουμε το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, την γραβιέρα και το πιπέρι σε ένα μέτριο μπολ και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας να ενωθούν.
Κόβουμε την μπαγκέτα σε χοντρές φέτες (περίπου 15 φέτες ανάλογα με το μεγεθος της μπαγκέτας). Αραδιάζουμε τις φέτες ψωμιού μέσα στο ταψί του φούρνου μας και τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο σε ύψος περίπου 6 εκατοστά κάτω από το γκρίλ. Ψήνουμε το ψωμί για 1 λεπτό μόνο.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε σε κάθε φέτα ψωμιού 1 με 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μείγμα τυριών. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε μέχρις ότου να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και βάζουμε λίγη λιαστή ντομάτα σε κάθε καναπεδάκι. Σερβίρουμε τα καναπεδάκια μας όσο είναι ακόμη ζεστά.
Καλή Όρεξη!

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2025

Μία σαλάτα διαφορετική απ' όλες τις άλλες!

Τώρα που είναι γιορτές το φαγητό γίνεται ο πρωταγωνιστής. Δες πώς να φας κάτι υγιεινό - όπως είναι αυτή η σαλάτα - και παρόλα αυτά... να μην σου κάνει κέφι να αγγίξεις τίποτα άλλο από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Δες πώς να τη φτιάξεις..

για τη σαλάτα θα χρειαστείς..

1 ματσάκι πατζάρια μαζί με τα φύλλα τους, 3 καροτάκια καθαρισμένα, 4 μεγάλα ραπανάκια, λίγο μάραθο, 1/2 μικρό κρεμμύδι, 1 μεγάλο μήλο, αλάτι και ελαιόλαδο

για το ντρέσινγκ θα χρειαστείς..

χυμό από ένα λεμόνι, 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 2 κ.σ. κρεμμύδι λιωμένο, αλάτι, 1/3 φλ. ταχίνι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι

Πώς να το κάνεις..

Ψιλόκοψε όλα τα λαχανικά σου και το μήλο σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τα υλικά του ντρέσινγκ. Δε χρειάζεται να σου πούμε περισσότερα. Χύσε το ντρέσινγκ πάνω στη σαλάτα σου και είναι έτοιμη.