Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε το καλοκαίρι;

 Το νερό είναι το σημαντικότερο συστατικό των ζωντανών οργανισμών γιατί είναι απαραίτητο σε όλες τις βιοχημικές διεργασίες.
Οι έντονες μυϊκές δραστηριότητες αυξάνουν τις ανάγκες του οργανισμού σε νερό, αυξάνοντας παράλληλα τις απώλειες σε αυτό. Η ποσότητα του νερού εξαρτάται από τον ιδρώτα, την ένταση και τη διάρκεια της άσκησης.
Το νερό αποτελεί συστατικό όλων των ιστών του σώματος.

Η μεγάλη κατανάλωση νερού προφυλάσσει από ορισμένες ασθένειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι πέτρες στα νεφρά. Η κατάποση άφθονων υγρών βοηθά και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.
Το σώμα ενός μέσου ενήλικα εμπεριέχει τουλάχιστον 65% νερό ενώ ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελείται σχεδόν από 75% νερό. Κάθε όργανο, ιστός και σύστημα του σώματος εξαρτάται από το νερό για να λειτουργεί ομαλά. Χωρίς τροφή μπορούμε να επιβιώσουμε μέχρι και 50 μέρες αλλά χωρίς νερό θα επιζήσουμε μόνο λίγες μέρες.
Μέχρι 8 ποτήρια νερό την ημέρα
Καθένας από εμάς, έχει τις δικές του ανάγκες σε νερό, ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, τη σωματική του δραστηριότητα αλλά και τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Επιπλέον, το νερό πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή, δεν αποτελεί όμως το μοναδικό μέσο ενυδάτωσης.  Το νερό προσλαμβάνεται από όλα τα υγρά ροφήματα, αλλά και από φρούτα, λαχανικά και γιαούρτι. Έχει υπολογιστεί πως το 20-30% των υγρών που χρειαζόμαστε καθημερινά προσλαμβάνεται από τα στερεά τρόφιμα, ενώ το υπόλοιπο 70-80% από το πόσιμο νερό και όλα τα μη αλκοολούχα ροφήματα που καταναλώνουμε μέσα στη μέρα. 2 με 2,5 λίτρα νερού που πρέπει να προσλαμβάνουμε ημερησίως μπορούν να καλυφθούν από όλες τις πηγές.
Γεύση στην ενυδάτωση σας
Επιλέξτε εκτός από το πόσιμο νερό , μια ποικιλία μη αλκοολούχων ροφημάτων, όπως χυμοί, γάλα, αναψυκτικά, καφές και τσάι. Προσοχή όμως γιατί πολλά ροφήματα περιέχουν και θερμίδες, οι οποίες συνυπολογίζονται στη συνολική ημερήσια πρόσληψη, ενώ οι light εκδοχές τους αποτελούν συμπληρωματική πηγή ενυδάτωσης με ευχάριστη γεύση και λιγότερες ή και μηδενικές θερμίδες.
Κάποιος που ασκείται χρειάζεται περισσότερο νερό;
Όταν ασκείστε, ιδρώνετε πολύ ή εκτίθεστε σε ψηλές θερμοκρασίες, τότε χρειάζεστε ακόμα περισσότερο νερό. Γι αυτό πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν από την άσκηση κι ένα μόλις τελειώσετε. Επίσης, κατά τη διάρκεια της άσκησης να πίνετε λίγο νερό κάθε 15 λεπτά περίπου.

Δροσερή καλοκαιρινή συνταγή!

Μια φανταστική παραλλαγή της γνωστής χωριάτικης σαλάτας που θα λατρέψετε! Είναι μια ιδέα που με συμβούλεψε να δοκιμάσω μια ξενοδόχος από την Κρήτη και έκτοτε ακολουθώ πιστά. Οι λάτρεις του αβοκάντο δεν θα μπορούν να την αποχωριστούν.

Υλικά:

2 μεσαίες ντομάτες
1 αγγούρι
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 ώριμο αβοκάντο
1 μεγάλο κομμάτι φέτα
Λίγο ξύδι
Αλάτι

Εκτέλεση:

Πλένετε, ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τις ντομάτες, το αγγούρι και το κρεμμύδι. Ξεφλουδίζετε και κόβετε σε μικρά τετραγωνάκια το αβοκάντο. Τα ρίχνετε όλα σε μια ξύλινη ή γυάλινη γαβάθα. Αλατίζετε και προσθέτετε το λαδόξυδο. Ανακατεύετε καλά. Στο τέλος, τοποθετείται από πάνω ένα μεγάλο κομμάτι φέτα και η σαλάτα σας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Συνδυάζεται τέλεια με παξιμάδια τύπου Κυθήρων που δένουν με τις γεύσεις της ντομάτας, του αβοκάντο και της φέτας. Ο αέρας της Κρήτης μόλις μπήκε στο σπίτι σας!
 από :http://www.flowmagazine.gr/
και από : http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Κουνέλι λεμονάτο!

Συνταγες για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1 κουνέλι 1 1/2 κιλό περίπου
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
Αλάτι
Κανελα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό λεμονιού
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
Λίγο νερό.

Εκτέλεση:

Πλένουμε το κουνέλι και το κόβουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κομμάτια του κουνελιού. Όταν το κουνέλι αρχίζει να κοκκινίζει βάζουμε λίγο νερό. Αυτό επαναλαμβάνετε ακόμα 2-3 φορές. Προς το τέλος του ψησίματος ρίχνουμε το λεμόνι, το αλάτι, τη κανέλα και το κονιάκ. Το αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Καλή Όρεξη!

Τσίζκεικ μωσαϊκό!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 8-10 άτομα

Υλικά:

Για την βάση:
32 στρογγυλά μπισκότα βανίλιας, κοπανισμένα σε σκόνη
1/4 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την γέμιση:
170γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (62%)
680γρ. τυρί κρέμα
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
225γρ. sour cream
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 165oC. Παίρνουμε ένα ταψί αναγόμενο διαμέτρου 23εκ. και το τυλίγουμε εξωτερικά με αλουμινόχαρτο. Βρίσκουμε ακόμα ένα ταψί φούρνου το οποίο να χωράει μέσα το ταψί που μόλις ετοιμάσαμε. Αφήνουμε και τα δύο ταψιά στην άκρη.
Για την βάση:
Βάζουμε τα λιωμένα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να βραχούν τα μπισκότα με το βούτυρο. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί με το αλουμινόχαρτο και το πατάμε δυνατά με μία σπάτουλα για να απλώσει σε όλη την επιφάνεια και να έχει ομοιόμορφο πάχος.
Για την γέμιση:
Κόβουμε την σοκολάτα σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπεν μαρί πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν λιώσει εντελώς η σοκολάτα κατεβάζουμε από την φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ακόμη ένα λεπτό. Αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το τυρί κρέμα σε ένα ηλεκτρικό μίξερ μαζί με την ζάχαρη και το καλαμποκάλευρο και τα κτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν καλά για περίπου 2-3 λεπτά. Αφήνουμε το μίξερ να δουλεύει και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά αφήνοντας το να δουλευτεί για λίγο πριν προσθέσουμε το επόμενο. Προσθέτουμε το sour cream και την βανίλια και αφήνουμε όλα τα υλικά να δουλευτούν στο μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά και να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Παίρνουμε 3 φλιτζάνια από το μίγμα που ετοιμάσαμε και τα προσθέτουμε στην λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε την σοκολάτα με το μίγμα τυριού μέχρι να ενωθούν καλά.
Παίρνουμε το μίγμα σοκολάτας και το περιχύνουμε πάνω στην βάση μέσα στο ταψί. Προσθέτουμε από πάνω το μείγμα τυριού που μας έμεινε και με ένα μαχαίρι κάνουμε ελαφριές ανομοιόμορφες χαραματιές ενώνοντας τα δύο μείγματα και δημιουργώντας το μωσαϊκό. Προσέχουμε να μην τρυπήσουμε την βάση με το μαχαίρι αφού το αποτέλεσμα δεν θα είναι και τόσο ωραίο. Βάζουμε το ταψί με το γλυκό μας μέσα στο μεγαλύτερο ταψί που βρήκαμε από προηγουμένως και στο οποίο ρίχνουμε τόσο νερό όσο να καλύψει το μισό ύψος του ταψιού μας με το αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε το τσιζκεικ μας στους 165oC για 1 ώρα και 10 λεπτά μέχρι να σταθεί. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε σπάσει το γλυκό μας. Βάζουμε το τσιζκεικ μας στο ψυγείο με την βάση του ταψιού και το αφήνουμε εκεί για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε.
Το τσίζκεικ αυτό σερβίρεται οπωσδήποτε παγωμένο.
Απολαύστε!

Ρύζι πιλάφι με φέτα και φρέσκο δυόσμο!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι φέτα, λιωμένη με το πιρούνι
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4-5 φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο
2 φλιτζάνια ζωμό κότας


Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα μέχρι να γυαλίσει αλλά να μην ροδίσει. Προσθέτουμε αμέσως το ρύζι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό να απορροφήσει το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε προσεκτικά και σιγά σιγά το ζωμό κότας. Ανακατεύουμε το ρύζι και επαναφέρουμε στην φωτιά. Αφήνουμε να πάρει μία βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αφήνουμε το ρύζι να απορροφήσει το περισσότερο ζωμό και όταν το ρύζι φτάσει στο επίπεδο του νερού κατεβάζουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το δυόσμο, το πιπέρι και την φέτα. Ανακατεύουμε το πιλάφι για να αναμιχτεί με τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία καθαρή πετσέτα και μετά με το πώμα της. Ανά διαστήματα ανοίγουμε την κατσαρόλα και ανακατεύουμε το πιλάφι. Αυτό θα βοηθήσει το ρύζι να παραμείνει σπυρωτό αφού θα απορροφήσει ομοιόμορφα τον υπόλοιπο ζωμό.
Στην συνταγή δεν αναφέρουμε αλάτι αφού βάζουμε φέτα. Δοκιμάζουμε το φαγητό και αν χρειάζεται διορθώνουμε με λίγο αλάτι.
Αφού απορροφήσει όλο το ζωμό μπορούμε να σερβίρουμε το πιλάφι ζεστό.
Καλή Όρεξη!

Φετουτσίνι με κοτόπουλο και εστραγκόν!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

500γρ.ζυμαρικά τύπου φετουτσίνι
2 φλιτζάνια μπρόκολο
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
2 κουταλάκια του γλυκού κορνφλάουρ
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι μαύρο
3 φιλέτα κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένα σε μικρές λωρίδες
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο ή μαγειρικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτουμε το μπρόκολο τα τελευταία 4 λεπτά. Στραγγίζουμε και τα κρατάμε ζεστά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το ζωμό, το κορνφλάουρ και το πιπέρι. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο σε καυτό λάδι για 4 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει, ανακατεύοντας συχνά.
Ανακατεύουμε το μίγμα του κορνφλάουρ και το προσθέτουμε στο αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να πήξει.
Προσθέτουμε το εστραγκόν. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και το σερβίρουμε πάνω από τα ζυμαρικά μας.
Καλή Όρεξη!

Σπαγγέτι Βονκολε!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

500γρ. μικρά φρέσκα μύδια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα αντσούγιας
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
400γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
450γρ. σπαγγέτι

Eκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μύδια, απορρίπτοντας οποιαδήποτε μένουν ανοικτά, όταν τα χτυπήσουμε απότομα.
Τοποθετούμε τα μύδια σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας νερό, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, ή έως ότου όλα τα μύδια ανοίξουν. Πετάμε όσα μύδια μείνουν κλειστά αφού τα βράσουμε μέχρι και πέντε λεπτά.
Αφαιρούμε τη σάρκα από τα όστρακα και τη βουτάμε γρήγορα μέσα στα υγρά τους στην κατσαρόλα για να ξεπλυθεί η τυχόν άμμος. Σουρώνουμε το υγρό της κατσαρόλας χρησιμοποιώντας καθαρή λεπτή βαμβακερή πετσέτα. Με αυτό τον τρόπο κρατάμε τα υγρά και απορρίπτουμε τυχόν ακαθαρσίες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την πάστα αντσούγιας και το μαϊντανό και ανακατεύουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το υγρό που κρατήσαμε από το βράσιμο των μυδιών. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα μας για 20-25 λεπτά.
Βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για αλ-τέντε και τα στραγγίζουμε, περνώντας τα κάτω από τρεχούμενο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.
Λίγο πριν από το σερβίρισμα προσθέτουμε τα βρασμένα μύδια στη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τα μακαρόνια και ανακατεύουμε για να καλυφθούν με τη σάλτσα αλλά και να ζεσταθούν.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας ζεστά πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή Όρεξη!

Ρυζόγαλο!

Υλικά :
1 λίτρο γάλα φρέσκο γάλα
1/2 κούπα του τσαγιού ρύζι γλασέ
1/2 κούπα του τσαγιού ζάχαρη (γίνετε και με λιγότερη)
Εκτέλεση :
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ρύζι και το βράζουμε με νερό, μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νερό, ζεσταίνουμε το γάλα και την ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα το βρασμένο ρύζι, τα ανακατεύουμε συχνά για να μην μας κολλήσει και τα σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει το γάλα.
Βάζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ και το σερβίρουμε κρύο πασπαλίζοντας το με κανέλα.
Μπορούμε εάν θέλουμε για να το πήξουμε ποιο γρήγορα να βάλουμε (διαλυμένες στο γάλα) 2 κουταλιές του γλυκού κορν-φλαουρ.

Καλή επιτυχία και Καλή Απόλαυση.

Εύκολο γλυκό με βατόμουρα και γιαούρτι λεμονιού!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

2 φλιτζάνια φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα να αποψυχθούν
2 γιαούρτια με γεύση λεμόνι(225γρ.)
10 μπισκότα με τζίντζερ, λιωμένα

Eκτέλεση:

Παίρνουμε 4 μεγάλα γυάλινα ποτήρια και βάζουμε στο καθένα 1/2 φλιτζάνι βατόμουρα, 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι και από πάνω λιωμένο μπισκότο.
Απολαύστε!

Παγωτό κερασί με άρωμα βανίλιας!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 8 άτομα

Υλικά:

700γρ. κεράσια καθαρισμένα από τα κουκούτσια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα
1 συσκευασία βανίλιας
8 κρόκοι αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, προαιρετικά

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε αρχικά το σιρόπι κερασιού:
Τοποθετούμε μισό κιλό από τα κεράσια και 1/3 φλιτζάνι από τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Τα αφήνουμε να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν τα κεράσια – περίπου 10 λεπτά. Τοποθετούμε τα κεράσια και όλα τα υγρά της κατσαρόλας μέσα στο μπλέντερ και τα λιώνουμε εντελώς. Σουρώνουμε το μίγμα στίβοντάς το καλά με τα χέρια μας, πετάμε τα στερεά υπολείμματα, και τα υγρά που βγαίνουν τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθεί ο όγκος του περίπου σε 1 φλιτζάνι, θα χρειαστούν περίπου 8 έως 10 λεπτά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό μπολ. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Φτιάχνουμε κατόπιν τη βάση για το παγωτό:
Γεμίζουμε ένα μεγάλο δοχείο με πάγο και νερό. Τοποθετούμε μέσα σε ένα άλλο μπωλ μεσαίου μεγέθους ένα λεπτό σουρωτήρι.
Σε ένα τηγάνι ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη βανίλια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν μια βράση. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να το μείγμα να πήξει και να ασπρίσει. Ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνουμε το ζεστό μείγμα γάλακτος λίγο-λίγο σταθερά στο μείγμα των κρόκων. Βάζουμε το μείγμα στο τηγάνι και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, περίπου 2-3 λεπτά. Σουρώνουμε το μείγμα μέσα από το λεπτό σουρωτήρι στο μεσαίο μπωλ και τοποθετούμε το μπωλ μέσα στο δοχείο με τον πάγο και το νερό για να κρυώσει καλά.
Τέλος, φτιάχνουμε και το παγωτό:
Κόβουμε τα κεράσια που μας έχουν μείνει στη μέση, και τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού. Μόλις η βάση του παγωτού κρυώσει τελείως, ρίχνουμε μέσα το σιρόπι κερασιού και το χρώμα ζαχαροπλαστικής, εάν θέλουμε ένα πιο έντονο κόκκινο χρώμα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα παρασκευαστή παγωτού, ακολουθώντας τις οδηγίες του για την παρασκευή παγωτού. Προσθέτουμε τέλος και τα μισά κεράσια με το λεμόνι, και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο με καπάκι. Βάζουμε το παγωτό μας στην κατάψυξη για αρκετές ώρες ώσπου να παγώσει καλά. Το παγωτό αυτό στην κατάψυξη μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και ένα μήνα.
Σερβίρουμε το παγωτό μας σε ωραία μπολάκια ή ποτήρια γαρνίροντας με μπισκότα και φρέσκα κεράσια.
Παγωμένη Απόλαυση!

Frozen yogurt (Παγωμένο γιαούρτι) με φρέσκα φρούτα!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 8 άτομα

Υλικά:

2 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο
1/4 φλιτζανιού σιρόπι καλαμποκιού
2 φλιτζάνια από ένα φρέσκο καλοκαιρινό φρούτο της επιλογής σας (π.χ. κεράσια χωρίς κουκούτσι, φράουλες, βερίκοκα, κλπ)

Εκτέλεση:

Βάζουμε το γιαούρτι, την βανίλια, το χυμό λεμονιού, το σιρόπι καλαμποκιού, και 1 φλιτζάνι από το φρούτο της επιλογής μας στο μπλέντερ. Δουλεύουμε τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές απαλό μείγμα. Προσθέτουμε ακόμη ένα φλιτζάνι από το φρέσκο φρούτο και δουλεύουμε για ακόμη λίγο μέχρις ότου τα φρούτα να είναι απλά ψιλοκομμένα.
Βάζουμε το μείγμα γιαουρτιού μέσα σε ειδικές παγωτοθήκες (κατά προτίμηση για να φτιάξουμε παγωτό ξυλάκι). Η ποσότητα της συνταγής αυτής φτιάχνει 8 ξυλάκια παγωτού. Αν δεν έχετε τέτοιου είδους παγωτοθήκες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά μπολάκια. Τοποθετούμε στο καταψύκτη για τουλάχιστον 4-6 ώρες πριν την κατανάλωση.
Απολαύστε!

Σιρόπι λεμονιού!

Υλικά :

Χυμός λεμονιού από 10 λεμόνια (περίπου 350 ml)
Το ξύσμα από 3 με 5 λεμόνια
200 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή (υπάρχει και χοντρή όχι αυτή)

Εκτέλεση :

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα υλικά μας όλα και τα βράζουμε μέχρι να διαλάθει καλά η ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά.
Βάζουμε μετά το σιρόπι μας σε μπουκάλια που να κλείνουν καλά, κι όταν κρυώσουν τα βάζουμε στο ψυγείο μας.
Σερβίρετε βάζοντας σε ποτήρι παγάκια θρυμματισμένα πάνω από τη μέση και περίπου το 1/4 του ποτηριού μας σιρόπι.

Απολαύστε!

Πατατοκεφτέδες!


Υλικά :

11/2 κιλό πατάτες
1 ή 2 αυγά
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
50 γραμμάρια τριμμένο κασέρι σκληρό
50 γραμμάρια φέτα σκληρή
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Μερικά φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση :

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και της βράζουμε πολύ καλά.
Τις καθαρίζουμε και της κτυπάμε στο multi μαζί με το βούτυρο.
Όταν είναι έτοιμα σαν κρεμά τα αδειάζουμε σ΄ ένα μπολ, προσθέτουμε το τριμμένο σκληρό κασέρι, την σκληρή φέτα τριμμένη με τα χέρια μας σε πολύ μικρά κομματάκια, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμο, αλάτι πιπέρι και τα αυγά(1ή 2).
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί ελαφρά και τα αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο για να σφίξουν.

Τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!