250 γραμμάρια βούτυρο
500 ml νερό
750 γραμμάρια αλεύρι
6 με 8 αβγά
1/2 κουταλάκι σόδα
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Υλικά για το σιρόπι:
750 γραμμάρια ζάχαρη
750 ml νερό
50 γραμμάρια γλυκόζη
5 με 7 σταγόνες λεμονιού
2 με 3 γαρύφαλλα
Εκτέλεση :
Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και το νερό και τα βάζουμε στη φωτιά να πάρουν βράση.
Προσθέτουμε το αλεύρι και τη σόδα ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Όταν γίνει ομοιογενές το μίγμα και πάρει χρώμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Βάζουμε το μίγμα στο μίξερ και ρίχνοντας ένα-ένα τα αβγά τα κτυπάμε να ενσωματωθούν καλά.
Συνεχίζουμε να τα κτυπάμε ώσπου να πετύχουμε μια ζύμη λεία και σφιχτή.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζουμε σε σιγανή φωτιά.
Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τα γαρύφαλλα μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε, συνεχίζουμε να το βράζουμε μέχρι να δέσει.
Σε βαθιά κατσαρόλα καίμε καλά το αραβοσιτέλαιο.
Βάζουμε τη ζύμη σε πρέσα χειρός για τουλούμπες και βγάζουμε στην κατσαρόλα κομμάτια ζύμης.
Τηγανίζουμε τις τουλούμπες ώστε να ροδοκοκκινίσουν καλά.
Όπως τις βγάζουμε από την κατσαρόλα, τις ρίχνουμε κατευθείαν στο σιρόπι και τις αφήνουμε σοροπιαστούν καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)