Συνταγή για 10-12 άτομα
Υλικά:
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι κοσκινισμένο για όλες τις χρήσεις1/3 φλιτζανιού κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι δυνατό καφέ φίλτρου, ζεστό
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 συσκευασίες βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.Αλείφουμε με μαλακωμένο βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί 20-25 εκατοστών και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Αναποδογυρίζουμε το ταψί και το χτυπάμε για να φύγει η περίσσεια του αλευριού.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά: το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μικρότερο μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά: τον καφέ, το λάδι, και το ξύδι.
Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ των στερεών και ανακατεύουμε καλά ώσπου να πετύχουμε ένα ωραίο, ομοιόμορφο μίγμα.
Τοποθετούμε το μίγμα αυτό στο ταψί, και το ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου για 25-30 λεπτά. Μπορούμε να δοκιμάσουμε αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας ένα ξύλινο σουβλάκι στο κέντρο: αν βγει καθαρό, τότε το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Αφήνουμε την σοκολατοπιτα μας να κρυώσει τελείως
Μπορούμε να περιχύσουμε το κρύο κεικ με γλάσο σοκολάτας, ή να το στολίσουμε με ροζέτες από σαντιγύ. Ταιριάζει τέλεια και με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Συνοδεύει τέλεια τον καφέ μας.
Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)