250γρ ανάλατο βούτυρο, μαλάκωσε
250γρ ανοικτό καφέ ζάχαρη μαλακό
5 μεγάλα αυγά, που χωρίζονται
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
170gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο, κοσκινισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100g αλεσμένα αμύγδαλα
100g χωρίς κέλυφος καρύδια, ψιλοκομμένα
1 γεμάτη κουταλιά κανέλα
μια πρέζα γαρύφαλλα
μια πρέζα μοσχοκάρυδο
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ έδαφος
250g καρότα, αποφλοιωμένες και χυδαία τριμμένο
θαλασσινό αλάτι
Κερασάκι:
100γρ τυρί μασκαρπόνε
200γρ πλήρη σε λιπαρά τυρί κρέμα
85gr ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
ξύσμα και χυμό από 2 λάιμ
Προετοιμασία:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Το λίπος και οι γραμμής 22 εκατοστά τετράγωνο ή κυκλική τηγάνι κέικ λαδόκολλα.
Τοποθετήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα ηλεκτρικό μίξερ και το χτυπάμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε και κτύπησε στο κρόκοι αυγών μία προς μία, και προσθέστε το ξύσμα και το χυμό. Ανακατέψτε στο κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και προσθέστε τα αλεσμένα αμύγδαλα, καρύδια, κανέλα, γαρίφαλο, πιπερόριζα και τριμμένο καρότο και να συνδυάσουν μαζί.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να πήξει και δυσκαμψία. Ήπια διπλώστε τα στο μίγμα κέικ. Ρίξτε το μίγμα στο ταψί κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να αυξηθεί. Μπορείτε να ελέγξετε αν το κέικ γίνεται με το σπρώξιμο μία οδοντογλυφίδα σε αυτό. Αφαιρέστε το και αν βγει καθαρό το κέικ έχει ψηθεί. Αν ελαφρώς κολλώδες θα πρέπει να την αφήσετε στο φούρνο λίγο περισσότερο. Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο τηγάνι για λίγο (τουλάχιστον 10 λεπτά). Βγάλτε το από το τηγάνι πάνω σε σχάρα και αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον μία ώρα.
Για να προετοιμάσετε το κερασάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί άχνη μέχρι να μαλακώσει. Απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα πάνω από την κορυφή του κέικ.
Σερβίρετε κέικ καρότο σας με τον καφέ.
Απολαύστε το!
από : http://xs-recipes.blogspot.com.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)