Συνταγή για 8-10 άτομα
Υλικά:
6 φλιτζάνια νερό1.5 κιλό φρέσκα καρότα baby καθαρισμένα από την φλούδα, κρατήστε τα κοτσάνια
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη νηστίσιμη
4 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη φρέσκα φλούδα λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με λίγο το αλάτι και το αφήνουμε να κοχλάσει. Προσθέτουμε τα καρότα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 8-10 λεπτά.Στραγγίζουμε τα καροτάκια και τα αφήνουμε 5-8 λεπτά στο στραγγιστήρι για να φύγουν όλα τα περιττά νερά.
Βάζουμε στην κατσαρόλα που βράσαμε τα καρότα την μαργαρίνη, το μέλι, την φλούδα λεμονιού, το μπούκοβο, και λίγο αλάτι. Τοποθετούμε την κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη και να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε τα καροτάκια και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά για να ζεσταθούν και να καλυφθούν με το μίγμα στην κατσαρόλα.
Σερβίρουμε τα καρότα σε μία ωραία πιατέλα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με επιπρόσθετο μπούκουβο και ψιλοκομμένη φλούδα λεμονιού.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)