Συνταγή για 4 άτομα
1.5 φλιτζάνι σέλινο, κοτσάνι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 πράσινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι sweet corn (γλυκό καλαμπόκι)
2 αγγουράκια, ψιλοκομμένα
1 μεγάλη κονσέρβα τόνου σε νερό, στραγγισμένο
Για το ντρέσσινκ:
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 μεγάλη χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:Πρώτα ετοιμάζουμε το ντρεσσινκ. Βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσσινκ μέσα σε μία λεκάνη και τα κτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε μία απαλή σάλτσα. Σκεπάζουμε τη λεκάνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Για τη σαλάτα βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε μία μεγάλη σαλατιέρα και ανακατεύουμε. Λίγο πριν σερβίρουμε περιχύνουμε με το ντρέσσινκ και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε τη σαλατα μας σε θερμοκρασία δωματίου και συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμι. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία παστα φλωρα. Καλή Όρεξη!
Υλικά:
3 φλιτζάνια ρύζι βρασμένο, σπυρωτό1.5 φλιτζάνι σέλινο, κοτσάνι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 πράσινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι sweet corn (γλυκό καλαμπόκι)
2 αγγουράκια, ψιλοκομμένα
1 μεγάλη κονσέρβα τόνου σε νερό, στραγγισμένο
Για το ντρέσσινκ:
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 μεγάλη χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:Πρώτα ετοιμάζουμε το ντρεσσινκ. Βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσσινκ μέσα σε μία λεκάνη και τα κτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε μία απαλή σάλτσα. Σκεπάζουμε τη λεκάνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Για τη σαλάτα βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε μία μεγάλη σαλατιέρα και ανακατεύουμε. Λίγο πριν σερβίρουμε περιχύνουμε με το ντρέσσινκ και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε τη σαλατα μας σε θερμοκρασία δωματίου και συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμι. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία παστα φλωρα. Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)