που πήρατε την περίοδο των εορτών, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώτε μόνο νερόβραστα λαχανικά και πρωτεΐνες στο ατμό.
Καμία τροφή δεν είναι παχυντική. Ο τρόπος μαγειρέματος είναι αυτός που κάνει κάποια πιάτα …απλησίαστα.
Δείτε, λοιπόν, πώς μπορείτε να μαγειρέψετε αρνάκι στη γάστρα, για έξι άτομα με περίπου από 500 θερμίδες τη μερίδα.
Θα χρειαστείτε ένα κιλό αρνάκι (κατά προτίμηση ωμοπλάτη) κομμένο σε μικρά κομμάτια, δέκα πράσα κομμένα σε φέτες, δύο ματσάκια φρέσκο κρεμμύδι, τέσσερα καρότα κομμένα σε φέτες, αλάτι πιπέρι και τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Σε μια γάστρα (καλύτερα πήλινη) θα βάλετε μία στρώση πράσο ανακατεμένο με το φρέσκο κρεμμύδι, από πάνω καρότα και από πάνω μια στρώση αρνάκι. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας. Ρίχνετε μέσα στη γάστρα σας νερό και το λάδι, ώσπου να καλύψετε οριακά όλα τα υλικά. Βάζετε τη γάστρα σε πολύ δυνατό φούρνο -220 βαθμούς- για περίπου δύο ώρες.
Καλή Επιτυχία!
Καμία τροφή δεν είναι παχυντική. Ο τρόπος μαγειρέματος είναι αυτός που κάνει κάποια πιάτα …απλησίαστα.
Δείτε, λοιπόν, πώς μπορείτε να μαγειρέψετε αρνάκι στη γάστρα, για έξι άτομα με περίπου από 500 θερμίδες τη μερίδα.
Θα χρειαστείτε ένα κιλό αρνάκι (κατά προτίμηση ωμοπλάτη) κομμένο σε μικρά κομμάτια, δέκα πράσα κομμένα σε φέτες, δύο ματσάκια φρέσκο κρεμμύδι, τέσσερα καρότα κομμένα σε φέτες, αλάτι πιπέρι και τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Σε μια γάστρα (καλύτερα πήλινη) θα βάλετε μία στρώση πράσο ανακατεμένο με το φρέσκο κρεμμύδι, από πάνω καρότα και από πάνω μια στρώση αρνάκι. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας. Ρίχνετε μέσα στη γάστρα σας νερό και το λάδι, ώσπου να καλύψετε οριακά όλα τα υλικά. Βάζετε τη γάστρα σε πολύ δυνατό φούρνο -220 βαθμούς- για περίπου δύο ώρες.
Καλή Επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)