Υλικά:
- 3 1/2 ποτήρια αλεύρι
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 ποτήρι λάδι
- 2 κ.γ ξηρή μαγιά
- 1/2 κ.σ κανέλα
- 1/2 κ.σ γαρύφαλλο
- 1 κ.σ κακάο
- 1/2 φλ. τσαγιού καρύδι ψιλοκομμένο
Για το σιρόπι
- 4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 3 1/2 φλ. τσαγιού νερό
Εκτέλεση:
- Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε το λάδι,την κανέλα,το γαρύφαλλό,το αλέυρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Χωρίζουμε την ζύμη στην μέση και στην μισή βάζουμε το κακάο και το καρύδι και ζυμώνουμε μέχρι να ανακατευτούν καλά
- Κόβουμε την άσπρη ζύμη στην μέση και ανοίγουμε 2 μέτρια φύλλα
- Χωρίζουμε και την καφέ στα δυο,πλάθουμε 2 μπαστουνάκια,τα βάζουμε πάνω στα άσπρα φύλλα και τυλίγουμε σε ρολό
- Κόβουμε σε φέτες,τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με την ΄ζαχαρη και τα βράζουμε για 1-2 λεπτά
- Περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι τα ροξάκια.
- Απολαύστε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)