Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Σκορδατη τσιπουρα στο φουρνο με ντοματα.



Συνταγές για 2 άτομα

Υλικά:

1 τσιπούρα (περίπου 500γρ.) ή λαυράκι

4 ντομάτες κομμένες στη μέση

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες

1 χούφτα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

Χυμό από ένα λεμόνι

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι/πιπέρι για γεύση

Προετοιμασία:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC.

Τοποθετήστε τις ντομάτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, περιχύστε τις με 3 κουταλιές ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε. Πάνω σε κάθε ντομάτα μοιράστε το βασιλικό και το σκόρδο.

Χαράξτε το ψάρι τρεις φορές σε κάθε πλευρά, ώστε να μπορέσει να ψηθεί πιο ομοιόμορφα και τοποθετήστε το μεταξύ των ντοματών στο ταψί . Αλείψτε το ψάρι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώστε. Το υπόλοιπο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού περιχύστε τα μέσα στο ταψί.

Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε την τσιπουρα στο φουρνο για περίπου 30 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Σερβίρετε τη τσιπουρα και τις ντομάτες με ρύζι. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)