Συνταγη για 24 κεκακια
Υλικά:
1 κιλό καρότα μέτρια, ξεφλουδισμένα και τριμμένα3 μεγάλα αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνια σπορέλαιο
1/3 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι καρύδια, καβουρδισμένα και κομμένα
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
1/8 κουταλάκι του γλυκού σκόνη γαρύφαλλο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC.Σε μια φόρμα για μικρά cupcakes, βάζουμε ειδικά χαρτάκια ψησίματος.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε ελαφρά μαζί τα καρότα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι, το βουτυρόγαλα, το εκχύλισμα βανίλιας, τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς, αν θα χρησιμοποιήσετε.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, την πιπερόριζα και τη σκόνη γαρίφαλου. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μίγμα αλευριού μαζί με το μίγμα του καρότου.
Μοιράζουμε το μίγμα μας στην ειδική φόρμα, γεμίζοντας κατά τα 3/4 και ψήνουμε στο φούρνο για 23 έως 28 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν στη σχάρα για 10 λεπτά πριν ξεφορμάρουμε.
Στολίζουμε τα κεκάκια με ζαχαρόπαστα δημιουργώντας διάφορους πασχαλινούς διάκοσμους όπως κουνελάκια και αυγά. Για να κολλήσει η ζαχαρόπαστα αλείφουμε ελαφριά το κάθε κεκάκι με λίγη μαρμελάδα.
Απολαύστε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)