Υλικά:
- 1 κιλό καλαμαράκια
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 1/2 κούπα ρύζι τύπου Uncle Ben
- 1 ποτηράκι κρασί
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 κουτί ντοματοχυμό(200ml)
- 1/2 κ.γ ζάχαρη
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια τα καλαμάρια
- Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα αχνίζουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο,το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά
- Σβήνουμε με το κρασί,ρίχνουμε 1 φλ. τσαγιού νερό και σιγοβράζουμε τα καλαμάρια για 10 λεπτά
- Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό,τον άνηθο,την ζάχαρη,αλάτι,πιπέρι και 3 κούπες νερό
- Μολις πάρει βράσει ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει και να πιει τα υγρά.Αν το ρύζι ειναι ακόμα σκληρό συμπληρώνουμε λίγο νερό.
- Καλή Όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)