Συνταγη για 12 μαφινς
Υλικά:
Σπορέλαιο για άλειμμα1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα σπαράγγια
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο πράσινο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
6 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC.Αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο τα 12 φορμάκια για μάφινς.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίζουμε και ανακατεύουμε τα σπαράγγια, τη πράσινη πιπεριά και το κρεμμύδι στο καυτό λάδι μέχρι να μαλακώσουν για 5 έως 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά μας να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά.
Χτυπούμε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι μαζί σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε τα μαγειρεμένα λαχανικά και το τυρί τσένταρ στο μίγμα των αυγών. Βάζουμε περίπου 1/4 του φλιτζανιού από το μίγμα μας μέσα σε κάθε φορμάκι για μάφιν.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να σταθούν στο κέντρο και να ροδίσουν ελαφρά, για περίπου 20 λεπτά.
Σερβίρουμε απευθείας από το φούρνο συνοδεύοντας τα με πράσινη σαλάτα.
Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)