Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα (περίπου 1 κιλό)
1/4 φλιτζανιού φέτα τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας τυρί Φιλαδέλφια
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
Φρέσκα κλωναράκια βασιλικού (προαιρετικά).
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τις λιαστές ντομάτες σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη φέτα, το τυρί Φιλαδέλφια και το βασιλικό. Με μία μεγάλη κουτάλα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράσσουμε τα φιλέτα κοτόπουλου έτσι ώστε να δημιουργηθεί στο κέντρο τους μία τσέπη. Γεμίζουμε τα φιλέτα με το μίγμα τυριού που ετοιμάσαμε και κλείνουμε και στερεώνουμε ερμητικά με οδοντογλυφίδες. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το τοποθετούμε πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού ζεσταθεί το ελαιόλαδο βάζουμε μέσα τα φιλέτα και τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν γυρνώντας τα κατά διαστήματα.
Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε τα φιλέτα μας ζεστά γαρνίροντας τα με τα κλωναράκια βασιλικού.
Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)