Συνταγές για 8-10 άτομα
Υλικά
2 αβγά
60ml ελαιόλαδο
130ml συμπυκνωμένο γάλα
250γρ. αλεύρι
1.5 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 χούφτα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
260γρ. χαλούμι τριμμένο
Προετοιμασία:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC και στρώνουμε με λαδόχαρτο τη βάση του ταψιού. Κτυπούμε τα αβγά στο μίξερ για περίπου τρία λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γάλα και κτυπούμε για ακόμη τρία λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε στον κάδο το αλεύρι, το baking powder, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
Τέλος, ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα το τριμμένο χαλούμι με ένα κουτάλι. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 35 λεπτά μέχρι η τυρόπιτα να ψηλώσει και να ροδοκοκκινίσει.
Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
Σερβίρετε την τυροπιτα σας ζεστή ή και σε θερμοκρασία δωματίου. Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)