Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Τάρτα με φρούτα.


ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
300 γραμμάρια βούτυρο
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
1 αυγό
4-5 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
4 κούπες γάλα
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 βανίλιες
1 κούπα ψιλοκομμένα φρούτα κονσέρβας καλά στραγγισμένα

ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ,
βυσσινάκια, κερασάκια ή αμύγδαλα φιλέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να γίνει το μίγμα όλο σβολαράκια. Ρίχνουμε το αυγό και το νερό λίγο λίγο μέχρι να γίνει ομοιογενής η ζύμη.
Την κάνουμε μια μπάλα και τη βάζουμε στο ψυγείο τυλιγμένη για μισή ώρα. Την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο και την απλώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα φροντίζοντας να καλύψουμε και τα πλάγια της φόρμας. Με πιρούνι την τρυπάμε σε όλη την επιφάνειά της και την ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.Την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μπολ βάζουμε μια κούπα γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια και μόλις κάψει αλλά να μην φουσκώσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του μπολ. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις και ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Την καλύπτουμε με ζελατίνη μέχρι να χλιάνει.

Μόλις κρυώσει και η τάρτα στρώνουμε την κρέμα επάνω αφού έχουμε ανακατέψει μέσα τα ψιλοκομμένα φρούτα.
Την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά, την στολίζουμε με φρούτα και σαντιγύ.
Με τα ίδια υλικά μπορούμε να φτιάξουμε και μικρά ταρτάκια στις θήκες των μάφινς!


από: http://lilasteratessyntages.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)