Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011
Στιφάδο Καλαμάρια
Συνταγή για 4-6
Συστατικά:
1 κιλό καλαμάρια σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, κατά το ήμισυ
1,5 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι μπουκοβο
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Προετοιμασία:
Θερμάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε μια μέτρια κατσαρόλα. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι αρωματική, περίπου 2 λεπτά. Αφαιρέστε το σκόρδο.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, λευκό κρασί, ξύδι, φύλλα δάφνης, το μπουκοβο, αλάτι και πιπέρι. Φέρεται το μείγμα να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει η σάλτσα να πήζει.
Προσθέστε το καλαμάρι και ανακατεύετε να συνδυάσουν. Φέρεται το μείγμα να βράσει και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα.
Σερβίρετε αμέσως με ψωμί και το ελληνικό γιαούρτι.
Απολαύστε το!!!
από http://xs-recipes.blogspot.com
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)